A végére minden összeállt

Kuszkó Zsolt vezetőedző szerint a Debreceni Egyetem alakulata bárkinek a dolgát megnehezítheti, ha maximálisan koncentrál.

Felemásan alakult a DEAC női röplabdacsapatának a 2023/24-es idény. Kuszkó Zsolt tanítványai az alapszakaszban csak a negyedik helyen zártak az NB II Keleti csoportjában, ezért az alsóházba kerültek. A rájátszást imponáló mérleggel zárták a lányok, ugyanis hét győzelem mellett mindössze egyszer maradtak alul, így az első helyük nem forgott veszélyben.

Jól sikerült a felkészülésünk, a csajok keményen dolgoztak a tréningeken – kezdte az értékelést a vezetőedző. – A szezon közben aztán mélypontra kerültünk, a gyengébb eredmények okát közösen próbáltuk megtalálni. Úgy fest, a megbeszélés segített, mivel ezt követően lendületbe jöttünk. Egy pici plusz hiányzott ahhoz, hogy az alapszakaszt előkelőbb pozícióban fejezzük be. Idén is kiderült az, ha fejben rendben vagyunk, akkor bárkivel felvehetjük a versenyt. Az alsóházban gyakorlatilag minden összeállt, például az Eötvös elleni 3:1-es győzelem során az összes játékelemben remek teljesítményt nyújtottunk, fantasztikus röplabdát játszottunk. Amennyiben ilyen produkciót nyújtunk korábban, akkor akár a felsőház is összejöhetett volna, ám nem szeretek az ilyen feltételes mondatokkal foglalkozni. Azt sem szabad elfelejteni, hogy mi amatőrök vagyunk, ebből kiindulva hetente csak háromszor tudtunk edzeni. A keretből többen államvizsgára is készültek az utóbbi időben, ami szintén befolyásolta a munkát bizonyos mértékben. Összességében nem vagyok szomorú vagy csalódott, büszkék lehetünk arra, hogy megnyertük az alsóházat. A Medikus Kupa-elsőséget is érdemes kiemelni, hiszen ebből a sikerből az NB II-es gárda gerince kivette a részét – hangsúlyozta Kuszkó Zsolt.

Nyáron sem fognak unatkozni röplabdázóink, mivel többen különböző strandröplabda versenyen fognak rajthoz állni. Trénerünk elmondta, az alapozás augusztus végén kezdődik majd.

Hivatalos versenykiírás még nincs, de úgy gondolom, szeptember végén vagy október elején indulhat az új bajnokság. A jövő évi keretről még nem tudok nyilatkozni, lehet, hogy egyeseknél a munka és a család lesz a prioritás, ennek ellenére remélhetőleg hasonló összeállításban tudunk nekivágni az idénynek. Konkrétumok hiányában ebben a pillanatban nehéz célokról beszélni. Abban bízom, hogy onnan folytatjuk, ahol abbahagytuk. Annak örülnék, ha jó mérkőzéseink lennének, aztán kiderül, hogy ez mire elég – zárta mondandóját Kuszkó Zsolt.