Az első győzelem még várat magára

A Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata a MAFC otthonában folytatta a szereplését az Extraligában. Fodor Antal tanítványainak a fővárosban sem jött össze a diadal, így három vereséggel nyitották a bajnokságot.

Riválisunk a járványügyi helyzet miatt zárt kapuk mögött rendezte meg a pénteki bajnokit, így ebből a szempontból kicsit edzőmeccs-hangulat uralkodhatott a csarnokban. Fodor Antal vezetőedző nem számíthatott a Kecskemét ellen vállsérülést összeszedő Hubicska Patrikra, ellenben Bagics Balázs ismét pályára léphetett. A hazaiaknál a nyáron szerződtetett három bolgár légiós mellett az előző idényben az egész mezőnyben a legtöbb pontot termelő Csoma Krisztián is lehetőséget kapott.

A meccs elején tartottuk a lépést a vetélytársunkkal, amely aztán “megúszott” (9:5). Fodor Antal 15:9-es állásnál időt kért, de ez sem zökkentette ki a MAFC-ot. Nagy Péter legénysége az első játszmát 25:13-ra húzta be. A DEAC a kaposváriak és a kecskemétiek ellen is nagyon szoros második játszmát produkált, de ez nem jött össze Budapesten. A harmadik játékrész már nagy küzdelmet hozott, a felvonás derekán kettővel vezettünk (13:15), sőt, 18:20-as eredménynél felvillant a szépítés reménye is. Ellenlábasunk egy 6:0-s sorozattal bizonyította, hogy három szettben akarja lezárni az összecsapást, ami sikerült is neki.

A meccs legeredményesebb játékosa Csoma lett tizenhat ponttal, de Vaszilev (15) és Georgiev (14) is kitett magáért. Együttesünkben a legtöbb egységet (tizenötöt) Fazekas “tett be a közösbe”.

Tóth Andrásék október 10-én a Dunaferrt látják vendégül, a találkozó 15 órakor kezdődik a DESOK-ban.

Extraliga 3. forduló
MAFC-BME-DEAC 3:0 (25:13, 25:16, 25:21)

Fotó: Kovács Anikó