Bajnokesélyes ellen folytatják férfi röplabdázóink

A Debreceni Egyetem együttese a Pénzügyőr csarnokában lép pályára vasárnap 17 órától. Fodor Antal vezetőedző abban bízik, hogy meg tudják nehezíteni a fővárosi rivális dolgát.

Az előző idény a koronavírus miatt idő előtt lezártult, ennek ellenére Jókay Zoltán alakulata elégedetten mehetett a kényszerpihenőre, hiszen megnyerte a Magyar Kupát. A Kecskemét elleni finálé hősének a huszonhét pontot szerző Refatti bizonyult. A brazil légiós valószínűleg a DEAC játékosainak is kellemetlen pillanatokat okoz majd a hétvégén.

“A Pénzügyőrrel már találkoztunk nyáron a fehérvári felkészülési tornán. Ezen a találkozón a fővárosiak nagy elánnal vetették bele magukat a küzdelembe, hasonló mentalitást várok tőlük vasárnap is” – kezdte a beszélgetést Fodor Antal. “Nagy változások nem történtek náluk, például a válogatott szintű játékosok egytől egyig maradtak. Tudjuk, hogy az ellenfelünk a mérkőzés esélyese, ennek ellenére meg akarjuk nehezíteni a dolgát. Ehhez maximális koncentrációra és teljes erőbedobásra lesz szükség” – hangsúlyozta a vezetőedző.

Csapatunknak négy forduló alatt nem jött össze a pontszerzés, sőt, még játszmát sem tudott nyerni. Ennek ellenére Fodor Antal nem kongatja a vészharangot.

“A legutóbbi szezonhoz képest fejlődtünk, bár az már másik kérdés, hogy az ellenfeleink az erősítéseiknek köszönhetően nagyobbat léptek előre. A hangulatunkra nem nyomta rá a bélyegét a négy vereség, a fiúk továbbra is nagy ambícióval teszik a dolgukat. Egyébként a Kaposvár elleni meccset leszámítva mindig esélyünk nyílt a szettgyőzelemre, amihez nagyobb odafigyelésre lett volna szükség” – zárta mondandóját a tréner.

Extraliga 5. forduló
LV Sport Pénzügyőr SE-DEAC
2020. 10. 18. (vasárnap) 17:00, Pénzügyőr Sportcsarnok

Fotók: Kovács Anikó