Bajnokesélyes érkezik a DESOK-ba

Mészáros Zoltán abban reménykedik, hogy a Debreceni Egyetem csapata legalább egy szettet elcsen a Kaposvártól.

A koronavírus alaposan összekuszálta a szálakat az Extraligában. A DEAC férfi röplabdázói tudták le eddig a legtöbb meccset (nyolcat), míg a legkevesebbszer (négyszer) a kaposváriak léphettek pályára. A két gárda szombaton a DESOK-ban növelheti a fellépései számát. Fodor Antal legénysége szeptember 18-án 3:0-s vereséget szenvedett a somogyiak otthonában. A cívisvárosiak jelenleg a hetedik, míg a kaposváriak a hatodik helyen állnak, de ebből komoly következtetést nem szabad levonni Mészáros Zoltán szerint.

“Hazánk egyik legerősebb együttesét látjuk vendégül, amely jó eséllyel pályázik a bajnoki címre. A kaposváriak remekül nyitnak, emellett stabilan fogadnak, bízom benne, hogy ezekben a játékelemekben fel tudjuk majd venni velük a versenyt. Egyértelműen ellenfelünk az összecsapás esélyese, örülnénk, ha legalább egy szettet elcsípnénk. Az őszi találkozón a légiósok még nem szerepelhettek, ám a hétvégén már rájuk is számíthat Ruben Wolochin vezetőedző, vagyis még nehezebb dolgunk lesz. A Kaposvár összes külföldi játékosa húzóembernek nevezhető, de Horváth Kristófot is ki lehet emelni, őt a bajnokság egyik legkiemelkedőbb képességű ütőjének tartom” – nyilatkozta Mészáros, aki elmondta, közel teljes kerettel vághatnak neki a következő ütközetnek.

A debreceniek szerdán a Kazincbarcika elleni edzőmeccsen gyakorolhattak. A találkozót a Vegyész húzta be 3:1-re, de akadtak biztató momentumok a játékunkban.

“Két játszma is szorosan alakult, ebből feltétlenül erőt meríthetünk. Azt sem szabad elfelejteni, hogy Barcikára egyik kulcsjátékosunk, Bagics Balázs nem utazott el” – hangsúlyozta a 33 esztendős liberó.

Extraliga 8. forduló
DEAC-FINO Kaposvár
2021. 01. 16. (szombat) 17:00, DESOK – zárt kapuk mögött