Bejutottunk a felsőházba!

A Debreceni Egyetem alakulata nem botlott a Kistext ellen, ennek köszönhetően pedig a második helyen zárta az alapszakaszt.

A DEAC férfi röplabdázói két legyet üthettek egy csapásra vasárnap este a DESOK-ban, hiszen a sereghajtó Kistext legyőzésével bejuthattak a felsőházba. Szerencsére Fodor Antal vezetőedző az összes kulcsemberét bevethette a sorsdöntő találkozón. A másik oldalon kezdett az a Fazekas Balázs, aki az előző idényben még nálunk szerepelt.

Sokak érdeklődését felkeltette a találkozó, ezt támasztja alá, hogy közel telt ház volt a csarnokunkban. A publikum először Marlon megoldását tapsolhatta meg, majd nem sokkal később Kiss Imre villant (3:1). Egyre több hiba csúszott a vendégek játékába, 15:8 állt az eredményjelzőn, amikor Tamás Zoltán először időt kért. A fővárosi csapat trénerének az intelmei nem igazán hatottak, hiszen egyre jobban nőtt a távolság a felek között. Nálunk gyakorlatilag mindenkinek akadtak jó megmozdulásai, Willian és Gustavo termelte a pontokat, Tóth András pedig 23:12-re módosította az eredményt. Ez a periódus Gebhardt Norbert pontatlan ütésével zárult (25:13).

A második etap elején Novoselov jelentkezett ásszal, ezzel egyre olvadt ellenfelünk hátránya (6:5). Ezt követően Gustavo blokkjait lehetett kiemelni, amelyeknek hála újra meglógtunk. Nem adták fel a küzdelmet a Kistext röplabdázói, ennek ellenére ebben a szakaszban is mi domináltunk, így újabb lépést tettünk a cél felé (25:20).

A harmadik játékrész alaphangját egy 4:0-s sorozattal adtuk meg. Néhány pontatlan nyitással a saját dolgunkat nehezítettük meg, de újabb 4:0-s futással megint kényelmesebbé vált a helyzetünk (10:4). A végéhez közeledve Gustavo két parádés szervával tört borsot a budapestiek orra alá. Kubai légiósunk a hátralévő időben sem tétlenkedett, végül ő értékesítette a második meccslabdánkat.

A 3:0-s sikerünknek köszönhetően a második helyen fejeztük be az alapszakaszt, ami óriási tett. A felsőházba rajtunk kívül a Pénzügyőr, a Kazincbarcika és a MÁV Előre jutott.

Extraliga 14. forduló
DEAC-Kistext JP Auto Mercedes 3:0 (25:13, 25:20, 25:16)

Fotók: Kovács Péter

Az alapszakasz végeredménye: