Bízunk a pontszerzésben

F. Nagy Bence úgy véli, a Debreceni Egyetem együttese egyértelműen fejlődő tendenciát mutat.

A DEAC férfi röplabdázói eddig tíz meccset játszottak az Extraliga mostani kiírásában, ám a pontszerzés sajnos még nem jött össze. A sorozatot szombaton 17 órától a DKSE otthonában szakíthatjuk meg. Az újvárosiak nyolc bajnokijukból hármat sikerrel vettek, ötöt pedig elbuktak, így jelenleg az ötödik helyen állnak a táblázaton. A Fejér megyeiek az egyik győzelmüket (3:0) a DESOK-ban aratták októberben.

“Az utóbbi időben egyre több részsikert értünk el, elég csak arra gondolni, hogy az első három helyezettől egy-egy szettet elcsentünk, ami egyértelműen bizakodásra adhat okot – kezdte a beszélgetést F. Nagy Bence. Öles léptekkel közelítünk a rájátszás felé, ahol a bennmaradást kell kiharcolnunk. Szerintem felfelé ívelő pályán vagyunk, bízom benne, hogy ezt Dunaújvárosban is bizonyítjuk. Nagyon örülnénk, ha végre megszereznénk az első pontunkat. Az újvárosiakat többször láttuk már, és azt tapasztaltuk, hogy a meccsek elején még nem annyira élesek, ebből mindenképpen profitálhatunk. Ellenfelünk keretében akadnak rutinos játékosok, elég csak Mészáros Dömötörre gondolni, mellette a légiósokat szintén ki lehet emelni” – fogalmazott a 25 éves feladó.

Fodor Antal legénysége az előző héten a MAFC ellen ugyan 3:1-es vereséget szenvedett, ennek ellenére nagyot küzdött. A vezetőedző nem számíthatott az összecsapáson a rutinos Tóth Andrásra, akit F. Nagy megfelelően pótolt.

“Sejtettem, hogy pályára fogok lépni, így nehezen aludtam el a meccset megelőző estén. Az elején kicsit izgultam, de a folytatásban egyre jobban elkaptam a fonalat. Nem voltam tökéletes állapotban, de az adrenalinnak köszönhetően még a térdfájást sem éreztem. Nagyon örültem a játéklehetőségnek, a fiúk is sokat segítettek. A negyedik játszmát leszámítva felvettük a versenyt a fővárosiakkal, a szettgyőzelem pedig különösen értékes” – zárta mondandóját F. Nagy, aki az Extraligában először kezdett.

A bajnokság állása:

Extraliga 11. forduló
DKSE-DEAC
2021. 02. 13. (szombat) 17:00, Dunaújvárosi Városi Sportcsarnok