DEAC-os sikerek a hajdúnánási homokon

A Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapatának két tagja is medáliát szerzett a fürdővárosban. Mészáros Zoltán nyakába ezüstérmet akasztottak, Hubicska Patrik pedig a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

Ugyan az időjárás mostanság még nem a legszebb arcát mutatja, de a nyár öles léptekkel közelít. Ennek egyik jele, hogy Hajdúnánáson strandröplabda-viadalt rendeztek a hétvégén. A férfiaknál huszonegy páros nevezett a torna hivatalos weboldala szerint. A mezőny erősségét hűen tükrözi, hogy magyar bajnokok is rajthoz álltak. A legfényesebb érmet végül a DEAC egyik húzóembere, Hubicska Patrik szerezte meg Imre Tiborral. Hubicskáék a fináléban Budai Balázst és Mészáros Zoltánt fektették két vállra. Köztudott, hogy Mészáros jelenleg is a csapatunkat erősíti, míg Budai az előző szezont a DEAC-ban kezdte, majd a Kazincbarcikához igazolt.

“Több duó már homokon készült, ám mi eddig csak a teremben tudtunk edzeni, ez kissé látszódott is a teljesítményünkön. Korábban már nyertem Hajdúnánáson, így bíztam abban, hogy a legjobb négy közé bejuthatunk. A végső győzelemmel kicsit magunkat is megleptük” – kezdte a beszélgetést Hubicska Patrik. “Tíznél több meccset játszottunk. Az első mérkőzésünk egy DEAC-os rangadó volt, hiszen Fazekas Balázzsal és Nagy Attilával csaptunk össze. A csoportkör után vereséget szenvedtünk, így a vigaszágra kerültünk, innen tudtunk bejutni a fináléba, amelyet sikerrel vettünk” – összegzett a 25 éves játékosunk.

Hubicska tavaly már többször indult Imre Tiborral különböző megmérettetéseken. Úgy véli, fiatal társával jól kiegészítették egymást Nánáson. Hozzátette, a riválisok többször Imrére nyitottak, de párja remekül megoldotta a feladatát.

Hubicska Patrik előtt mozgalmas nyár áll. Tervei között az országos bajnokság is szerepel.

“Bagics Balázzsal szeretnék részt venni az ob-n, így az elkövetkező időben főleg vele fogok versenyezni. A környéken lesznek kisebb tornák, ezeken pedig Tibivel igyekszünk minél jobb eredményeket elérni” – mutatott rá az átlónk.

Hubicska már tíz éve strandröpizik. Eleinte bulinak fogta fel az egészet, ám ahogy jöttek a sikerek, egyre komolyabban vette a sportágat.

“A strandröplabdázás során a homok miatt nehezebb például az elrugaszkodás és a felugrás. Jó állóképesség kell ehhez a műfajhoz. A súlypontemelkedésem is fejlődik, amit a teremben szintén tudok kamatoztatni” – zárta mondandóját Hubicska Patrik.

KÉPEK: Borók Orsolya