Döntő volt a harmadik játszma

A Debreceni Egyetem alakulatának a kezét nem fogta Fortuna a harmadik játszma szoros végjátékában.

A DEAC női röplabdacsapata szombaton az Újpest elleni meccs után búcsúzott a Magyar Kupától. Kuszkó Zsolt tanítványai nem sokat pihenhettek, mivel vasárnap már Szolnokon játszottak bajnokit.

Az első szett eleje a hazaiaknak jobban sikerült (6:3), ez a differencia a játékrész derekán sem változott (16:13). A hátralévő időben sem sikerült eltüntetnünk a különbséget, így ellenfelünk tett egy lépést a győzelem felé. A második felvonásban úgy festett, hogy összejön az egyenlítés (7:15). Ezt követően ugyan felzárkóztak a szolnokiak, ám a fordítás szerencsére nem sikerült nekik (23:25).

A harmadik etapban egy 13:3-as sorozattal 12:6-ról 15:19-re módosult az állás. Abban bízhattunk, hogy ez a lendület elrepít minket a szettgyőzelemig, de sajnos nem ez történt. A negyedik játékrészben már főleg a Tisza-partiak akarata érvényesült a játéktéren, így pont nélkül térhettünk haza.

Nehéz dió volt ez a Szolnok. A harmadik szettben szépen fordítottunk, majd 23:23-nál két szerencsés labdával behúzta ezt a játszmát az ellenfelünk. Talán emiatt kicsúszott a lábunk alól a talaj, ezért nem tudtunk egyenlíteni a negyedik felvonásban. Látványosan röplabdáztak a csapatok, sok szép labdamenetet hozott a meccs. Az alapszakasz felénél tartunk, a második körben rá kell kapcsolnunk – összegzett Kuszkó Zsolt.

NB II Keleti csoport
Szolnoki SPC-DEAC 3:1 (25:17, 23:25, 25:23, 25:16)