Döntő volt a harmadik szett

A Debreceni Egyetem együttese ugyan nagyot küzdött, ennek ellenére elveszítette a Szolnokkal vívott rangadót.

A DEAC női röplabdázóira szombat délután a Szolnok elleni bajnoki várt a DESOK-ban. Kuszkó Zsolt tanítványai arra készültek, hogy megelőzik a Tisza-partiakat a tabellán, ehhez 3:0-s vagy 3:1-es győzelem kellett volna. Nem indult jól a vendégeknek a meccs, hiszen egyik játékosuk súlyosan megsérült a bemelegítés során.

Az összecsapás első két pontját ellenfelünk szerezte, nálunk először Péteri Vanda villant. A folytatásban többször is kiváló nyitással jelentkeztek a vendégek, ennek köszönhetően kissé megléptek (7:10). Sok pontatlanság csúszott a játékunkba, így egyre nagyobb lett a hátrányunk, 10:16 állt az eredményjelzőn, amikor Kuszkó Zsolt időt kért. A rövid eligazítás sem hozta meg a gyümölcsét, a szolnokiak zsinórban két ásszal rukkoltak elő (14:21). A végjátékban ugyan felzárkóztunk, de a fordítás nem jött össze (21:25).

A második játszma elején Árvai Vanessza vette hátára a csapatot, aztán Péteri Vanda kiváló szervával hívta fel magára a figyelmet (6:5). A nézők nem unatkoztak, mivel több alkalommal hosszú labdameneteket láthattak. Ezúttal riválisunknál akadozott a gépezet, ennek köszönhetően tekintélyes fórra tettünk szert (20:13). A hátralévő időben sem változott a játék képe, a periódust Péteri Vanda zárta le.

A harmadik periódust kiválóan indítottuk, Szabó Csengét és Tóth Vanesszát lehetett dicsérni (9:4). Viszonylag sokáig mi vezettünk, de a Szolnok új erőre kapott, ez pedig az eredményen is látszott (19:19). A kiegyenlített végjátékban a szerencsével is hadilábon álltunk, akadt peches ütésünk, valamint a blokkról kipattanó labda is, ezeket pedig nem bírtuk el (24:26).

A negyedik szakasz derekáig kiegyenlített küzdelem folyt a játéktéren, majd jött egy hullámvölgy, amiből nem tudtunk kimászni. Némi boldogságot az jelenthetett, hogy Gáspár Kriszti játéklehetőséget kapott. Játékosunk keresztszalag-szakadás miatt hosszú ideig nem állt az együttesünk rendelkezésére. A visszatérését ponttal koronázta meg, ettől függetlenül a Szolnok elvitte a három egységet.

Bíztunk a győzelemben, de nem jött össze, emiatt csalódott vagyok. Voltak jó labdameneteink, de akadtak olyan dolgok, amiket edzésen rengeteget gyakoroltunk, ám ezeket most nem oldottuk meg. Nem tudtam úgy cserélni, ahogy előzetesen szerettem volna. A harmadik játszma döntően befolyásolta a meccset. A negyedik szettben fejben teljesen elfáradtunk. Ezúton is szeretnénk jobbulást kívánni a szolnokiak megsérülő játékosának, reméljük, hogy nem nagy a baj – nyilatkozta Kuszkó Zsolt.

NB II Keleti csoport
DEAC-Szolnoki SPC 1:3 (21:25, 25:20, 24:26, 13:25)

Fotó: Derencsényi István