Duplán fáj ez a vereség

A Debreceni Egyetem csapata nem tudta tartani a lépést a kispestiekkel.

A DEAC női röplabdázói a felsőházba kerülés szempontjából sorsdöntő meccset vívtak a Kispest otthonában. Kuszkó Zsolt vezetőedző nem számíthatott a sérüléssel bajlódó Ratkos Petrára. Két hete nagyon szoros küzdelemben nyertek a fővárosiak, ám most sokkal egyoldalúbb volt a csata.

A meccs elején Tóth Kitti lepte meg a szervájával a hazaiakat, akik erre egy 4:0-s sorozattal feleltek (4:1). Sajnos a nyitásfogadásokkal meggyűlt a bajunk, így nem meglepő, hogy érkezett Kuszkó Zsolt időkérése. Vezetőedzőnk szavai nem igazán hatottak, emiatt 19:8-nál ismét magához rendelte a játékosokat. Ellenfelünk néha-néha hibázott csak, ennek köszönhetően nagyon simán behúzta az első szettet.

A második játékrész nyitánya bizakodásra adhatott okot, ám hiába vezettünk 3:1-re, a kispestiektől jött egy 7:0-s széria. Egy nagyon hosszú labdamenet végén 9:6-ra módosítottuk az eredményt, de sajnos ebből sem tudtunk erőt meríteni. A folytatásban vetélytársunk egyre nagyobb előnyre tett szert, végül tizenegy egységgel nyerte meg ezt az etapot.

A harmadik játszmát ismét jobban kezdtük, 5:1-es fórunknál Takács Gergely időt kért. A szakember intelmeit betartották a tanítványai, ezt tükrözi, hogy fordítottak (6:5). 8:8-as eredményt követően főleg ellenlábasunk akarata érvényesült, így 3:0-ra diadalmaskodott az 54 percig tartó rangadón.

Ezzel a vereséggel biztossá vált, hogy nem végezhetünk az első két helyen, vagyis nem juthatunk be a felsőházba. Péteri Vandáék az alapszakasz utolsó meccsén a BVSC-t látják vendégül jövő vasárnap a DESOK-ban.

NB II Kelet A-csoport 17. forduló
Kispest SE-DEAC 3:0 (25:9, 25:14, 25:15)

A bajnokság állása: