Edzésbe álltak női röplabdázóink

Kuszkó Zsolt vezetőedző szerint a Debreceni Egyetem alakulata idén újra megcélozza a felsőházat.

A DEAC női röplabdacsapata hétfőn megkezdte a felkészülést a következő idényre. Nem hajtja a tatár Kuszkó Zsolt tanítványait, mivel az NB II a tervek szerint október elején rajtol. A keretben nem történtek óriási változások, ugyanis egy center érkezhet Nyíregyházáról, míg távozónk nem volt. Az új játékos valószínűleg a következő héten fog csatlakozni az együtteshez.

Sok még a kérdőjel a bajnoksággal kapcsolatban, például azt sem lehet pontosan tudni, hogy kik fognak indulni, ettől függetlenül szeretnénk bejutni a felsőházba. A lányok lelkesen dolgoznak, sokan a pihenő alatt sem tétlenkedtek, így jó erőállapotban vannak. Jelenleg heti négy edzés szerepel a programunkban, emellett legalább két edzőmeccsel kalkulálunk. A nyáron kilenc napot Olaszországban töltöttem, ahol Kántor Sándor (ő jelenleg az itáliai topklub, a Scandicci edzői stábjának a tagja – a szerk.) segítségével megfigyelhettem az ottani szakmai munkát, a tapasztalatokat pedig az alapozás során kamatoztatom a DEAC-nál. Jelenleg arra fókuszálunk, hogy az alapelemeket tökéletesítsük, ha ez sikerül, utána bővíthetjük a taktikai repertoárt – mondta Kuszkó Zsolt vezetőedző.

Együttesünk a 2022/23-as idényben az ötödik helyen zárta a pontvadászat első szakaszát, így az alsóházba került, amelyet hibátlan mutatóval megnyert.