Egy lépésre a történelmi sikertől

Kiss Imre szerint a Debreceni Egyetem alakulata kellemetlen helyzetbe hozná magát, ha lebecsülné a riválisát.

A DEAC férfi röplabdázói vasárnap este a Kistext elleni hazai mérkőzéssel zárják az alapszakaszt. Jelenleg a harmadik pozícióban állunk az Extraligában, így a képlet egyszerű, egy győzelemmel bejutnánk a felsőházba, ami történelmi siker lenne. A papírforma alapján bizakodva vághatunk neki a hétvégi összecsapásnak, hiszen az ellenfél sereghajtó, tizenhárom összecsapásából csupán kettőt tudott behúzni. Bagics Balázsék november derekán a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban 3:1-re verték a budapestieket, ami szintén jó ómen lehet.

Hiába szerénykedik az utolsó helyen a Kistext, nem szabad félvállról venni – szögezte le Kiss Imre. – Vetélytársunk vállát nem nyomja teher, ugyanis nincs veszítenivalója. Hallunk különböző híreket a fővárosiakról, ettől függetlenül nem tudom pontosan, mi lehet a gyengébb szereplésük oka. Örömteli, hogy a saját kezünkben van a sorsunk, mivel ha nyerünk, biztosan a legjobb négy között zárjuk az alapszakaszt. Az előző meccseken sokat dolgoztunk azért, hogy ilyen szituációba kerüljünk. Szerencsére betegség és sérülés sem nehezíti az életünket. A héten jó hangulatban, de kellő komolysággal készültünk az edzéseken – mondta 21 esztendős játékosunk.

Az előző fordulóban Kaposváron arattunk sokáig emlékezetes győzelmet. A 3:0-s diadalhoz Kiss Imre is több szép megoldással járult hozzá.

Hatalmas élményként marad meg ez a bajnoki. Szerencsére amit a meccs előtt megbeszéltünk, azt maradéktalanul megvalósítottuk. Amikor nagyobb előnyre tettünk szert, akkor sem engedtünk ki. A szeretteim és a barátaim szurkoltak nekünk a tévé előtt, és sok gratulációt kaptam, ami nagyon jólesett. Korábban több mérkőzésen is elérhettünk volna hasonlóan nagy bravúrt, ám akkor valami mindig közbeszólt. Ebből a sikerből kellő önbizalmat meríthetünk, és kiderült, hogy megéri keményen dolgozni – zárta mondandóját Kiss Imre.

A DEAC-Kistext ütközetet a drukkerek ingyen tekinthetik meg, élő közvetítéssel klubunk Youtube-csatornáján jelentkezünk.

Extraliga 14. forduló
DEAC-Kistext JP Auto Mercedes
2023. 01. 22. (vasárnap) 19.00, DESOK

Fotók: Kovács Péter

Tabella: