“Éhesen” várjuk a MAFC-ot

Hubicska Patrik abban bízik, hogy a Debreceni Egyetem együttese fel tudja venni a versenyt a fővárosiakkal.

A sereghajtó DEAC férfi röplabdacsapata három hét után lép újra pályára az Extraligában, az ellenfél az eddig kiválóan szereplő MAFC lesz. Fodor Antal legénysége az alapszakaszban utolsó alkalommal szerepel hazai környezetben, a zárásig még egy dunaújvárosi és egy kecskeméti túra szerepel a programban.

“A fővárosiak a második helyen állnak a táblázaton, ebből kiindulva ők számítanak a hétvégi találkozó esélyeseinek. Ennek ellenére szeretnénk megnehezíteni a dolgukat, örülnék, ha legalább egy szettet el tudnánk csípni. Hazai környezetben tavaly is élvezetes meccset játszottunk velük, jó lenne ezt megismételni. Hosszú idő után vívhatunk ismét bajnokit, így ki vagyunk már éhezve a röplabdára. A kisebb szünet során a védekezésre fektettünk nagyobb hangsúlyt, ami lényeges lesz, hiszen vetélytársunk kiválóan támad. A MAFC jól igazolt a nyáron, így nem lepett meg annyira az eddigi teljesítménye, a két bolgár légiós például nagy terhet vesz le Csoma Krisztián válláról” – nyilatkozta Hubicska Patrik, akitől megtudhattuk, hogy néhány kulcsemberünk ugyan sérüléssel bajlódik, de a jelek szerint mindenkire számíthat Fodor Antal vezetőedző.

Patrik hétfőn lett 26 esztendős, és a csapattársak nem felejtkeztek el a születésnapjáról.

“Megleptek a srácok, kaptam tortát is, de nagy ünneplést nem csaptunk, hiszen edzés volt. Úgy tervezzük, hogy a szombati meccs után fogunk koccintani. Hogy milyen ajándéknak örülnék a MAFC ellen? Remélem, hogy a teljesítményünkön látszódik majd a fejlődés, és abban is bízom, hogy felvesszük a versenyt a vetélytársunkkal” – mutatott rá Hubicska, aki hozzátette, hogy már gőzerővel készülnek a rájátszásra, ahol az Extraliga-tagság meghosszabbítása a cél.

Extraliga 10. forduló
DEAC-MAFC-BME
2021. 02. 06. (szombat) 17:00, DESOK – zárt kapuk mögött

A bajnokság állása: