Eldől a harmadik hely sorsa

Fodor Antal szerint a Debreceni Egyetem alakulata meg szeretné őrizni aktuális pozícióját, hiszen így egy fokkal könnyebb dolga lenne a negyeddöntőben.

Zárul a középszakasz az Extraligában: a DEAC férfi röplabdázói Székesfehérváron vizitálnak szombaton. Együttesünk a harmadik helyét akkor tudja megőrizni, ha a holnapi összecsapáson legalább két szettet megnyer. Bizakodva utazhatunk a Fejér vármegyeiekhez, mivel február 11-én 3:1-re vertük őket a DESOK-ban.

Valóban elég két játszmát behúznunk, bár ez sem ígérkezik könnyű feladatnak – szögezte le Fodor Antal. – Ebben az idényben mindig pechesek voltunk a fehérváriak ellen, mivel egyszer sem tudtunk teljes csapattal kiállni. Ebből a szempontból most sem változik a helyzet, ugyanis Willian a műtétje után lábadozik. Küzdelmes, igazi ki-ki meccs előtt állunk, a fiúkon nem érzek feszültséget, jó hangulatban készülnek a sorsdöntő ütközetre. Nagy jelentősége van a harmadik helynek, mivel a negyedik a bombaerős Kaposvárral találkozik a negyeddöntőben. Bármelyik gárda is kapja a kaposváriakat, a továbbjutás bravúrnak számítana. Az előző héten a listavezető Pénzügyőrt vertük 3:0-ra, ebből erőt meríthetünk. Azt nem szabad elfelejteni, hogy a PSE már korábban bebiztosította elsőségét, így a kollégám bátran kísérletezhetett. Ettől függetlenül meg kellett küzdenünk a három pontért, tudniillik az éllovasnál remek játékosok szerepelnek. Természetesen építhetünk a diadalra, bár a székesfehérváriak szintén duzzadhatnak az önbizalomtól, mivel a múlt héten Kazincbarcikán győzedelmeskedtek – mutatott rá tapasztalt trénerünk.

Extraliga-felsőház 6. forduló
MÁV Előre SC-Foxconn-DEAC
2023. 03. 04. (szombat) 19.00, Videoton Oktatási Központ

Fotó: Derencsényi István

Tabella: