Elégedettek női röplabdázóink

A DEAC átlója, Péteri Vanda a kellemetlen sérüléséről és a karácsonyi előkészületekről is beszélt.

Hat mérkőzésen öt győzelem és egy vereség – ezek a száraz tények a Debreceni Egyetem női röplabdázóinak eddigi teljesítményéről. A nagy terveket szövögető együttesünk a harmadik helyről várhatja a januári folytatást az NB II Kelet A-csoportjában.

“Összességében elégedettek lehetünk az eredménysorral” – szögezte le Péteri Vanda. “Persze akadtak olyan meccsek, amelyeken akár simábban is diadalmaskodhattunk volna. A BVSC elleni rangadót sajnos elveszítettük, pedig ellenfelünk semmi extrát nem mutatott. Azon a találkozón nem tudtam pályára lépni, és rajtam kívül is többen hiányoztak. Nagyon keményen kell dolgoznunk, ha valóban az NB I-ben akarunk szerepelni a következő idényben. Nem csak a feljutás a célunk, hanem az is, hogy egy osztállyal feljebb szintén megálljuk a helyünket” – hangsúlyozta 23 esztendős átló, aki nyáron tért vissza hozzánk a Haladástól. “Nem bántam meg, hogy így döntöttem, hiszen sok barátnőmmel játszhatok együtt. A munkám és a családom egyaránt befolyásolta az elhatározásomat. Az sem mellékes, hogy Kuszkó Zsolt többször is kijelentette, tárt karokkal vár, ha hazatérek.”

A koronavírus miatt a kiszámíthatatlansággal is meg kellett küzdeniük a lányoknak. Vanda ezzel kapcsolatban elmondta, korábban senki sem került még ilyen helyzetbe, de ugyanúgy készülnek, mint ha normális mederben zajlanának az események.

“Amennyiben meccset is tudunk játszani, az csak a hab a tortán” – mutatott rá röplabdázónk. Érdekesség, hogy az eddigi utolsó bajnokinkat november 21-én tudtuk le a BVSC csarnokában. Azóta sem lazsálnak Kuszkó Zsolt tanítványai, akik a tervek szerint a jövő héten fejezik be az edzéseket, majd január elején folytatják a munkát.

Az elmúlt hetek során olykor a Kórház a város szélén című sorozat jutott eszünkbe a sok hiányzó miatt. Péteri Vandának sem volt szerencséje, neki a térdével akadtak gondjai.

“A quadriceps inam el van meszesedve, ez okoz problémát. A pihenés hasznos volt, de nem vagyok tökéletes állapotban. Valószínűleg műtét vár rám nyáron, ez lehet a végleges megoldás. Az orvosok szerint az operációt követően pár hónapot kellene kihagynom” – mondta a DEAC játékosa.

A pandémiának hála idén minden bizonnyal a karácsony sem olyan lesz, amit korábban megszoktunk.

“Szűk családi körben szoktunk ünnepelni, tehát ebből a szempontból a szigorítás minket nem nagyon érint. Általában az utolsó pillanatokban szerzem be az ajándékokat, de ez idén megváltozott, ugyanis már mindenkinek megrendeltem a meglepetését” – árulta el Péteri Vanda.