Elkapták a fonalat a női röpiseink

A Debreceni Egyetem női röplabdacsapata az alapszakasz során elég hullámzó teljesítményt nyújtott. Kuszkó Zsolt együttese végül a hatodik helyen zárt, így a folytatásban az 5-9. helyért zajló rájátszásban szerepelhettek a lányok. A bajnokság második etapja remekül kezdődött, hiszen két magabiztos győzelmet aratott a DEAC.

A honi röplabdaéletben is most az biztos, hogy semmi sem biztos. A szövetség legutóbbi közleménye szerint május 15-ig biztosan nem rendeznek mérkőzéseket Magyarországon. Ám azzal kapcsolatban, hogy mi jöhet ezt követően, még megtippelni sem lehet.

A DEAC női röplabdázóinak bizonyos szempontból rosszul jött a koronavírus miatt elrendelt szünet, hiszen Kuszkó Zsolt tanítványai a Miskolci VSC-t és a Kistext alakulatát is 3:0-ra múlták felül. Bár azt is le kell szögeznünk, hogy ebben a szituációban jelenleg az egészség a legfontosabb.

“Valóban kezdett összeállni a játékunk. A MEFOB-on két vállra fektettük a miskolciakat, és ez a siker óriási lendületet adott nekünk. Ugyan a Kistext elleni diadal borítékolható volt, de a Miskolc legyőzése szép eredménynek számít. Nem lenne rossz, ha folytathatnánk az idényt, de rengeteg most a kérdőjel” – vágott bele a vezetőedzőnk, aki az alapszakaszra is visszapillantott. “Technikailag és taktikailag egyaránt sokat fejlődtek a lányok, de ettől függetlenül sajnos eléggé ingadozott a játékunk. Olyan vereségekbe is belefutottunk, amelyek eléggé megviselték a csajokat. A mentális gátakat kellene leküzdenünk, ha ez sikerült volna a szezon első felében, még előkelőbb helyen zártunk volna a táblázaton” – mutatott rá Kuszkó Zsolt.

Alakulatunk tagjai otthon próbálják megőrizni a formájukat. Trénerünk a játékosokkal a különböző online felületeken tartja a kapcsolatot.

“Messengeren szoktunk egymással beszélgetni. Igyekeznek a fizikai állapotukat fenntartani, de közös edzések és labdás tréningek nélkül nagyon nehéz a dolguk. Az sem könnyíti meg a helyzetünket, hogy nem tudjuk, meddig tart ez az állapot. Én nem unatkozom, az időm nagy részében anyagokat készítek az e-learninges órákhoz. Többek között videókat vágok és szerkesztek. Eleinte eléggé le volt terhelve a rendszer, így akadtak fennakadások, de ezek már megszűntek” – árulta el a vezetőedzőnk.