Először győztek juniorjaink az NB II-ben

Oláh Tibor együttese vasárnap három játszmában bizonyult jobbnak a Kunhegyesnél.

Az NB II és az U21-es bajnokság alapszakaszának összevonásával bivalyerős mezőnyben szerezhetnek értékes tapasztalatokat junior korú női röplabdázóink. Fejes Petráék ugyan az első öt fellépésük alkalmával nem tudtak pontot szerezni, de helyenként jó játékkal megnehezítették tapasztaltabb ellenfeleik dolgát, s mérkőzésről mérkőzésre érettebb teljesítménnyel rukkoltak elő. Vasárnap a sereghajtó Kunhegyes otthonában vendégszerepeltünk, ahol szerettük volna elhagyni a szimpatikus vesztes szerepét, de abban már előzetesen biztosak lehettünk, hogy vendéglátóink is kettőzött erővel küzdenek majd az alsóházi rangadón.

Így is lett, az első labdameneteket felváltva nyerték a felek, de a folytatásban elsősorban remek szerváinkra alapozva sikerült tetemesebb előnyt kiépítenünk. A hazaiak időt kértek, de nem tudták megtörni a mieink lendületét, így az első játszmát a vártnál simábban, 25:11-re hozták Oláh Tibor tanítványai. A folytatásban mindkét szakvezető bátran cserélt, s ezzel párhuzamosan feljavult a Kunhegyes nyitásfogadása, erre építve jóval nagyobb küzdelemre kényszerítették csapatunkat. Szerencsére a végjátékból ezúttal is mi jöttünk ki jobban, de a házigazda nem adta fel, a harmadik játszmában pedig karnyújtásnyira került a szépítéstől. Sokáig nem engedték el egymás kezét a felek, 25:25 után azonban két debreceni pont következett, így lányaink első győzelmüket ünnepelhették az idei szezonban.

„Az első szettben megleptük nyitásainkkal a hazaiakat – értékelte a látottakat Oláh Tibor vezetőedző. A második és a harmadik szettben mindenki lehetőséget kapott a játékra, ezek a játszmák már izgalmasabban alakultak. A végjátékban derekasan küzdöttek a lányok, ennek köszönhetően három szettben tudtunk nyerni. Gratulálok a csapatomnak és a Kunhegyesnek is!

NB II F-csoport
Kunhegyes-DEAC 0:3 (11:25, 21:25, 25:27)