Emelt fővel hagyhattuk el a pályát

A Debreceni Egyetem csapata alaposan megizzasztotta az esélyesebb Kazincbarcikát.

A DEAC férfi röplabdázói a Vegyész elleni meccsel zárták az évet. Fodor Antal a találkozó előtt minimális célként azt tűzte ki, hogy legalább húsz pontot termeljünk szettenként. Elöljáróban annyit elárulhatunk, hogy ezt a feladatot teljesítettük.

Szoros küzdelmet hozott a meccs eleje, egynél nagyobb különbség először 7:5-nél alakult ki. Mindkét gárda sok elrontott nyitással bosszantotta a trénereket. 20:20-hoz kéz a kézben értek a csapatok, majd a vendégek zsinórban három támadást fejeztek be. Fodor Antal 20:23-nál második időkérési lehetőségét használta ki, ám a fordítás már nem jött össze. Az első szett végére a lengyel Ciupa tett pontot.

A második szettben vezetőedzőnk Kiss Imrét is játékba dobta, aki egy remek sánccal indított. Fájó hibák csúsztak a játékunkba, 8:11-nél Fodor mester magához is hívta a játékosait. A folytatásban lélektanilag fontos pillanatokban mindig vetélytársunk ünnepelhetett. Ennek ellenére a hajrá ismét kiélezett csatát hozott, 21:23 után egyenlítettünk, de ettől nem pánikoltak be a borsodiak (23:25).

A harmadik felvonásra Imre Tibor is megérkezett a pályára. A játékrész derekán öttel vezetett a Barcika (8:13). Ezt a megnyugtatónak nevezhető fórt magabiztosan őrizte vetélytársunk. A végjátékban a korábban a DEAC-ban röplabdázó Budai Balázsnak is lehetőséget adott a Toronyai Miklós, Szabó Dávid edzőpáros.

Az esélyesebbnek vélt Kazincbarcika 3:0-ra győzedelmeskedett a DESOK-ban, de a játékunkban jócskán akadtak biztató momentumok, emellett a küzdeni tudásunkat sem lehet kritizálni.

“Három játékelem akadt, amivel legyűrtek minket a barcikaiak: hatékonyabban nyitottak, nyitásfogadásban pontosabbak voltak, emellett a háló melletti teljesítményük szintén meghatározónak bizonyult. Elégedett vagyok a fiúkkal, jó mérkőzést játszottak az első négybe igyekvő Vegyésszel. Annak is örülök, hogy több cserejátékos remekül szállt be a meccsbe, ami biztató a jövőre nézve” – nyilatkozta Fodor Antal.

“A végjátékokból a kazincbarcikaiak jöttek ki eredményesebben, ami annak köszönhető, hogy fejben stabilabbak tudtak lenni. Kezd összeállni a játékunk, de még ebből a szempontból is akad teendőnk” – összegzett Hubicska Patrik.

Extraliga 7. forduló
DEAC-Vegyész RC Kazincbarcika 0:3 (22:25, 23:25, 20:25)

DESOK. V: Szarka, Varjasi.
DEAC: Tóth A. 2, Bagics 9, Remete 1, Fazekas 5, Hubicska 16, Ádám 2. Csere: Mészáros Z. (liberó), Kiss I. 4, Csizmadia 2, Imre 2. Vezetőedző: Fodor Antal.
VRCK: Páez 2, Ciupa 13, Juhász P. 8, Árva 8, Guilherme 10, Mihalj 11. Csere: Dudás (liberó), Bibók 2, Csizmadia, Budai. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Derencsényi István fotói a mérkőzésről