Éremeső Hajdúnánáson

A Debreceni Egyetem röpisei három kategóriában is dobogóra állhattak.

A hétvégén megrendezték a Hajdúnánási Strandröplabda Bajnokság bajnokság harmadik fordulóját, amelyen a DEAC játékosai ismét remekeltek. A férfiaknál Fazekas Balázs Hubicska Patrikkal végzett az élen, a duó a döntőben Tóth Dánielt és Berkes Zoltánt fektette két vállra.

“Ideális körülmények között versenyezhettünk, végre az időjárásra sem lehetett panaszunk. Ezúttal kilenc páros nevezett, Budai Balázsék, illetve Berkes Zoliék nagy csatára késztettek bennünket, de szerencsére mindkét meccset megnyertük. Vasárnap Budapesten már egy A-kategóriás viadalon álltunk rajthoz, ám sajnos hamar kiestünk, így nem jutottunk be a legjobb nyolc közé” – nyilatkozta Fazekas Balázs.

A nőknél Borók Orsolya és Péteri Vanda a dobogó legalsó fokára állhatott. Együttesünk két tagja a bronzcsatában a Dömsödi Tamara, Kiss Liliána kettőst múlta felül.

Vegyes párosban sem maradtunk medália nélkül, ugyanis a DEAC csapatkapitánya, Szabó Csenge Kozsla Ádámmal zárt a második pozícióban.

“Ádám és én is először szerepeltünk strandröplabda-tornán idén, ehhez képest jól teljesítettünk. A többi csapat is erős volt, nívós mezőny gyűlt össze. Az elődöntő és a döntő kiélezett küzdelmet hozott, végig fej fej mellett haladtunk az ellenfeleinkkel. A fináléban ugyan kikaptunk 21:19-re Béni Kitti és Budai Balázs ellen, ennek ellenére örültünk az ezüstéremnek. A szél kicsit megnehezítette a dolgunkat, de szerencsére eső nem volt” – mutatott rá Szabó Csenge.

Fotók: Borók Orsolya