Esélyeshez méltó győzelem

A Debreceni Egyetem alakulata negyvenkilenc perc alatt lerendezte a salgótarjáni bajnokiját.

A DEAC női röplabdázói a sereghajtó Salgótarján otthonában vizitáltak vasárnap délelőtt. A felsőházba igyekvő csapatunkból többen hiányoztak, ettől függetlenül csak a győzelem volt elfogadható.

Szokatlan időpontban (10.30-kor) kezdődött a mérkőzés, így korán reggel útnak indultunk, ez pedig érződött az első szett elején, hiszen ekkor főleg nekünk kellett futnunk az eredmény után (10:9). A folytatásban megtaláltuk a ritmust, ennek köszönhetően egyre tekintélyesebb fórra tettünk szert, végül az első periódust 25:17-re megnyertük.

A második játszmát kiválóan indítottuk (2:11), és ezt követően sem találta a játékunk ellenszerét a házigazda. Ültek a megoldásaink, ebből kifolyólag simán behúztuk ezt a felvonást (8:25).

A harmadik etapban sem lassítottunk, így egyre jobban kinyílt az olló (9:16). A hátralévő időben sem történt 180 fokos fordulat, együttesünk hozta a kötelezőt.

Álmosan kezdtünk, ez a korai indulás számlájára írható. Sok nehéz labdamenet akadt a meccsen, ettől függetlenül nem borult a papírforma. Kevés időnk van a következő találkozóig, addig minden fogaskereket a helyére kell tennünk – nyilatkozta Kuszkó Zsolt vezetőedző.

Játékosaink jövő héten a Szolnokot látják vendégül.

NB II Keleti csoport
SBTC-DEAC 0:3 (17:25, 8:25, 13:25)