Fazekas Balázs: Szükségünk lenne a sikerélményre

A Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata három vereséggel kezdte az Extraligát. Fodor Antal tanítványai szombaton a Dunaújváros ellen kozmetikázhatnak a mutatón, a mérkőzés 15 órakor kezdődik a DESOK-ban.

A DEAC az előző idényben hazai környezetben és idegenben is két vállra fektette a Dunaferrt, ami bizakodásra adhat okot. Ám a képet árnyalja, hogy a Fejér megyeiek már a MAFC és a Kazincbarcika skalpját is megszerezték az elmúlt hetekben. Vetélytársunk a holtszezon során többek között ausztrál (Garrett Ethan) és kanadai légióssal (Cranston Blain Duncan) is erősített. Az újvárosiak hivatalos weboldala szerint Tomanóczy Tibor vezetőedző dolgát csak egy sérülés nehezíti a hétvégén.

“Szeretnénk elkapni az újvárosiakat, szükségünk lenne már a sikerélményre” – kezdte a beszélgetést Fazekas Balázs. “Ellenfelünk jól kezdte a bajnokságot, főleg a Barcika elleni diadala lepett meg. Ebből kiindulva sem lesz könnyű dolgunk. A Dunaferr egyik húzóembere a rutinos Mészáros Dömötör, mellette a nyáron szerződtetett Boa Szabolcs is szépen termeli a pontokat. Hogy mi lehet a győzelem kulcsa? A védekezésre és a blokkolásra oda kell figyelnünk, emellett a nyitásoknál szintén muszáj résen lennünk” – fogalmazott a következő hónapban 25. születésnapját ünneplő röplabdázó.

A pontvadászat nyitánya előtt is tudtuk, hogy minden apró részsikerért meg kell küzdenünk az Extraligában. Eddig a Kaposvár, a Kecskemét és a MAFC ellen még sajnos a szettgyőzelem sem jött össze.

“A kaposvári vereség valamilyen szinten borítékolható volt. A Kecskeméttel vívott találkozón legalább egy játszma behúzásában reménykedtem. A fővárosiak azt követően, hogy kikaptak a Dunaferrtől, összekapták magukat, bár szerencséjük is volt, hiszen gyakorlatilag minden összejött nekik a múlt héten” – elevenítette fel Fazekas az eddigi találkozóinkat.

Fazekas a DEAC legeredményesebb tagja volt a MAFC otthonában tizenöt pontjának köszönhetően. Saját formájával kapcsolatban úgy gondolja, jól megy neki a játék, és ezt bizonyítaná szombaton is.

Extraliga 4. forduló
DEAC-Dunaferr SE
2020. 10. 10. (szombat) 15:00, DESOK

Fotók: Kovács Anikó