Feladót igazoltunk

A DEAC férfi röplabdacsapatában folytatja a karrierjét F. Nagy Bence. A 25 esztendős játékos az edzéseken nyújtott teljesítményével és szorgalmával győzte meg Fodor Antal vezetőedzőt.

A Debreceni Egyetem gárdája ezen a nyáron az állandóságot képviselte, hiszen alig történt változás. Az érkezési oldalon eddig csak Imre Tibor neve szerepelt, ám az újoncok száma kettőre bővült, mivel F. Nagy Bence is csatlakozott együttesünkhöz.

“A beilleszkedéssel nem akadt gondom, hiszen a srácok nagy részét már ismertem – kezdte a beszélgetést új játékosunk. – Hubicska Patrik vetette fel, mi lenne, ha a DEAC-nál edzenék, szerencsére Fodor Antal is támogatta az ötletet. A tréningeken a maximumot igyekeztem nyújtani, és az idő előrehaladtával az lett a célom, hogy bekerüljek a gárdába. Az egyik foglalkozás végén Tóni bácsi elmondta, a szorgalmamnak köszönhetően kivívtam  a lehetőséget. Nagyon boldog voltam, amikor meghallottam a hírt, ugyanis remekül érzem magam itt” – mutatott rá a 25 esztendős röplabdázó, aki először bizonyíthat élvonalbeli egyletnél.

Bence tisztában van vele, hogy nem lesz egyszerű beverekednie magát feladóként a csapatba.

“Nem vagyok egy égimeszelő, főleg a kombinatív röplabdát preferálom. Amennyiben játéklehetőséget kapok, minél stabilabb teljesítménnyel akarom meghálálni a bizalmat. Poszttársamtól, Tóth Andristól rengeteget tudok tanulni. Egyébként minden téren szeretnék fejlődni, emellett a tapasztalatszerzés szintén fontos feladat lesz ebben a szezonban. Úgy érzem, hogy az alapozás során fizikálisan és mentálisan egyaránt nagyot léptem előre” – mondta.

A Debreceni Egyetem gárdája szeptember 18-án kezdi meg a szereplését az Extraligában, az első játéknapon a Kaposvár otthonában fog vizitálni.

“Szerintem jól sikerült a felkészülésünk, bár a Miskolc elleni edzőmeccsen kijöttek a hibák, amiket ki kell javítanunk. Gyakorlatilag az összes ellenfelünk több légióst igazolt, de mi magyar együttesként akarjuk bizonyítani, hogy helyünk van a mezőnyben. Már az előző idényben bravúrokat mutatott be a DEAC, erre készülünk idén is. Minden győzelem jót tesz majd az önbizalmunknak” – fogalmazott F. Nagy.

Friss igazolásunk a nyáron több strandröplabda-tornán is elindult Imre Tiborral, akivel remek párost alkot, ezt mutatja a fényes eredménylista.

“Valóban kiváló az összhang közöttünk. Megnyertük a Tikkadt Szöcske bajnokságot, emellett az Eötvös Kupát ugyancsak sikerült elhódítanunk” – sorolta a sikereket a feladó, aki a röplabda mellett a Debreceni Egyetemen fog tanítani. “Általános testnevelést tartok majd, a röplabda mellett számos labdajátékot oktatok. Ennek a lehetőségnek szintén nagyon örültem, motiváltan várom a tanév kezdetét” – zárta mondandóját F. Nagy Bence.

Főkép: Gulyás Vivien