Férfi röpiseink szeretnék folytatni a szezont

A szövetség tájékoztatása szerint május 15-ig biztosan szünetelni fognak a röplabda-bajnokságok hazánkban a koronavírus miatt. Az Extraligában szereplő DEAC-nál a játékosok otthon próbálják megőrizni a formájukat. Fodor Antal vezetőedző szerint az sem kizárható, hogy nem lesz folytatás.

“Aki teheti, maradjon otthon!” – naponta halljuk, olvassuk ezt az intelmet a koronavírus miatt. Férfi röplabdacsapatunk vezetőedzője, Fodor Antal is igyekszik betartani a különböző óvintézkedéseket.

“Jól érzem magam, nem észlelek semmiféle tünetet. Tájékozódom, figyelemmel követem a híreket, valamint az is érdekel, hogy a szövetség milyen információkat ad ki a bajnoksággal kapcsolatban. A ház körüli teendőket elvégzem, próbálok mindig valami elfoglaltságot találni. Jelenleg a bezártságot is jól viselem, nem tartom elviselhetetlennek ezt az időszakot” – nyilatkozta Fodor Antal.

A Magyar Röplabda Szövetség néhány nappal ezelőtt adott ki egy közleményt, amelyben az áll, hogy a bajnokságok május 15-ig szünetelni fognak. Ám az sem elképzelhetetlen, hogy hamarosan bejezetté nyilvánítják a mostani szezont.

“A szövetség kikérte a klubok véleményét. Úgy tudom, az élcsapatok azt szeretnék, ha nem folytatódna az idény. Ennek az az egyik magyarázata, hogy a légiósaik már hazatértek. Amennyiben normalizálódna a helyzet, mi szeretnénk befejezni, amit elkezdtünk. A csapat tagjaival főleg telefonon tartom a kapcsolatot. Edzésekre nálunk sincs lehetőség, mindenki otthon tréningezik. A játékosaim is tudják, hogy fontos a fizikai állapotuk megtartása. Ebből a szempontból sem érheti kritika a fiúkat, szorgalmasan mozognak, nem lazsálnak” – hangsúlyozta a trénerünk.

A DEAC jelenleg az ötödik helyen áll a táblázaton. Együttesünkre még a MAFC és a Kaposvár elleni bajnoki várna.

“Jónak ítélem az eddigi szereplésünket. Ugyan sérülések is nehezítették az életünket, ettől függetlenül az alapszakasz során viszonylag simán teljesítettük a célunkat, vagyis az Extraligába jutást. Több szép győzelmet is arattunk az előző hónapokban. A Dunaújváros otthonában ki-ki mérkőzést vívtunk a felsőházért. Ezt a találkozót magabiztosan nyertük meg, ezzel sokakat megleptünk, hiszen a többség az Újvárost tartotta az esélyesebbnek. Az Extraligában a MAFC-ot és a Kecskemétet is két vállra fektettük, ezek a diadalok is komoly fegyverténynek számítanak. Utolsó meccsünkön a bajnoki címvédő Kazincbarcikától vereséget szenvedtünk, de alaposan megnehezítettük a barcikaiak dolgát” – zárta mondandóját Fodor Antal.