Fodor Antal: A csapat magja együtt marad

A rutinos tréner úgy véli, a Debreceni Egyetem alakulata megbirkózott a különböző nehézségekkel.

A DEAC férfi röplabdázói a szezon utolsó meccsét hétfőn játszották, ekkor 3:0-ra kikaptak a Kecskeméttől, ezzel eldőlt, hogy a hatodik helyen zárnak az Extraligában. Fodor Antal vezetőedzővel sérülésekről, fejlődésről, valamint a keretben várható változásokról is beszélgettünk.

– Ugyan az előző idényhez hasonlóan idén újra a hatodik helyen végeztünk, ennek ellenére kívülről úgy tűnt, hogy játékban sokat léptünk előre.

– Ezzel a megállapítással abszolút egyetértek. Az alapszakaszban a maximumhoz közeli teljesítményt nyújtottunk, még a legjobbak dolgát is megnehezítettük, ennek köszönhetően az előkelő második helyet szereztük meg. Sajnos a folytatásban a sors nem volt kegyes hozzánk, ám a különböző nehézségek ellenére helytálltak a fiúk. A hatodik pozíció miatt nem kell szégyenkeznünk, hiszen nagyon erős mezőny gyűlt össze idén a bajnokságban.

– Willian és Tóth András sérülése mekkora nehézséget okozott?

– Egy olyan cunamihoz tudnám hasonlítani a helyzetet, amely elsöpört bennünket. Williant februárban műtötték meg, nélküle a Kaposvár elleni negyeddöntőben nem volt reális esélyünk a továbbjutásra, bár nem adtuk olcsón a bőrünket. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a kaposváriak a szezon közben remekül erősítettek, mivel többek között megkaparintották Baróti Árpádot és a cseh feladót, Bartuneket. Tóth Andris a Kecskeméttel vívott párharcról maradt le, vele talán összejöhetett volna az ötödik hely, de ezt már sosem tudjuk meg. Egyébként a szezon végén már az ág is húzott minket, hiszen Kiss Imre szintén kidőlt a sorból.

– Az előző hónapokban szép sikerekkel örvendeztették meg a szurkolókat, melyik meccset tartja az idény csúcspontjának?

– Ezen nem kell sokat gondolkodnom, mivel januárban Kaposváron úgy nyertünk 3:0-ra az alapszakaszban, hogy esélyt sem adtunk az ellenfélnek. Kis túlzással minden megoldásunk bejött a mérkőzésen, ilyen talán csak egyszer történik meg egy csapat életében. A kiemelkedő produkciónk hála azt éreztem, hogy a kaposváriak gyakorlatilag lefagytak.

– Mit lehet tudni a keretben történő változásokról?

– Előre kell gondolkodni, így a szezon közben zajlottak az egyeztetések. Szerencsére több kulcsemberünkkel már megállapodtunk, a csapat magja együtt marad, aminek örülhetünk. Jelenleg egyedül Gustavo sorsa kérdéses, mivel több ajánlata van, ám ha távozik, van már kiszemeltünk a pótlására. Abban bízom, hogy a fiataljaink fejlődése töretlen marad, így ők is egyre nagyobb szerephez juthatnak.

– Ugyan a szezon lezárult, de ha minden igaz, a fiúk még nem pihennek.

– A csapat több tagja még a MEFOB-on bizonyíthat, az Eger elleni párharc első felvonását 3:2-re megnyertük, így bizakodva várhatjuk a folytatást. A tervek szerint május végéig lesznek edzéseink, míg az alapozást augusztus elején fogjuk megkezdeni. Arról még nincs konkrétum, hogy mikor rajtolhat az új bajnokság.

Fotók: Derencsényi István