Fodor Antal: A srácok munkamorálja példaértékű

A tapasztalt vezetőedző abban bízik, hogy a Debreceni Egyetem alakulata borsot törhet a fehérváriak orra alá az elődöntőben.

A DEAC férfi röplabdacsapata péntek este lezárta a Pénzügyőr elleni párharcot. A negyeddöntő harmadik meccsének első két játékrésze úgy alakult, ahogy reméltük. Aztán a harmadik szettben szépítettek a fővárosiak, de szerencsére a negyedik etapban megint a mi akaratunk érvényesült, végül Pavliuk ászával zárult a találkozó. Ukrán légiósunk húsz ponttal járult hozzá a győzelemhez, mellette Willian tizennyolc, míg Marlon tíz egységet termelt. Nem csupán a pontgyárosaink érdemelnek dicséretet, ugyanis mindenki kivette a részét ebből a 3:1-es diadalból. Örömteli, hogy sok szurkoló tekintette meg a helyszínen a találkozót, ennek köszönhetően kiváló hangulat volt a DESOK-ban.

Mindkét csapat derekasan küzdött, de úgy érzem, hogy a fáradtsággal mi jobban megbirkóztunk – kezdte az értékelést Fodor Antal. – Sűrű volt a program, hiszen háromnaponta jöttek a meccsek. A tegnapi találkozó harmadik játékrészében kicsit megrogytunk, ezt pedig kihasználta a Pénzügyőr. Ennek a játszmának az elbukása néhány negatív emléket előhozott, kisebb vita is kialakult, de szerencsére nem ez határozta meg a folytatást. Az alapszakaszban nyújtott teljesítményünket figyelembe véve nem akkora meglepetés, hogy a négy között vagyunk. Nem ihattunk előre a medve bőrére, ugyanis tisztában voltunk azzal, hogy a rájátszásban bármi megtörténhet. Mindenki akarta ezt a sikert, a srácok munkamorálja példaértékű. A nehéz helyzeteken is túl tudtunk lépni, elég csak a januári kupakiesésre gondolni. Akkor is egységesek maradtunk, ez segített, hogy lezárjuk a fájó vereséget – hangsúlyozta a vezetőedzőnk.

Az elődöntőbe jutással történelmet írtak játékosaink, mivel ezt megelőzően sem a bajnokságban, sem pedig a Magyar Kupában nem jutottak idáig.

Nagyon örülünk, hogy végre összejött ez. Az előző két évben sajnos több balszerencsés tényező miatt nem tudtuk sikerrel venni a negyeddöntőt. A fináléért a székesfehérváriakkal küzdhetünk meg. Szoros meccseket várok, reményeim szerint lesz esélyünk a továbbjutásra. A négy közé jutással átszakadhatnak a lelki gátak, ennek köszönhetően pedig a tudásuk legjavát nyújthatják a srácok. Az, hogy ez mire elegendő, majd kiderül – zárta mondandóját Fodor Antal.

Az elődöntőben sem változik a forgatókönyv, vagyis a párharc az egyik fél harmadik sikeréig tart. Hivatalos program még nincs, de elképzelhető, hogy az első meccs április első napján lesz a fehérváriak csarnokában.

Fotók: Szolnoki László