Fodor Antal: A zsákbamacskából két oroszlán ugrott ki

A vezetőedző úgy véli, a külföldi röplabdázók nagyot lendítettek a DEAC szekerén.

Kiváló formában van a Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata, hiszen előző három meccsét megnyerte az Extraligában. A parádés sorozat Dunaújvárosban kezdődött, majd Fodor Antal tanítványai a KISTEXT otthonában is 3:1-re diadalmaskodtak, legutóbb pedig a Kecskemétet fektették két vállra óriási csatában (3:2). Vezetőedzőnkkel beszélgettünk az elmúlt hetek tanulságairól, valamint már a következő feladatra is kitértünk.

– A hétvégén hullámzó mérkőzésen múlták felül a kecskemétieket. Hogyan tudná összegezni a találkozót?

– Remekül kezdtünk, ennek köszönhetően az első szettet behúztuk, ez pedig kicsit meglepte a hazaiakat. A második játszmát viszonylag simán hozták, aztán a harmadik játékrészben ismét mi domináltunk. Ezt követően újra egyenlítettek, így jöhetett az ötödik felvonás. Amikor 8:5-re vezettünk, jó esélyt láttam a sikerre. Ellenfelünk ugyan felzárkózott, de 14:14 után előbb kivédekeztünk egy támadást, majd Fazekas Balázs nyitásával lezártuk az összecsapást. Úgy gondolom, megérdemelt győzelmet arattunk, és ezt a kecskemétiek is elismerték. Egyébként azért volt ennyire szoros a csata, mert a hibákat mindkét csapat könyörtelenül megbüntette.

– A diadalok közül melyiket tartja a legértékesebbnek?

– Természetesen mindháromnak örültem, de ha választanom kellene, a kecskemétit emelném ki, hiszen egy végig kiélezett mérkőzés végén ünnepelhettünk. Ez a teljesítmény a rivális ereje miatt is bizakodásra adhat okot. Ezekből az eredményekből önbizalmat meríthetünk, de nem eshetünk át a ló túloldalára. Nem szállhatunk el, mivel a szezon java még most következik.

– Nem lehet szó nélkül elmenni a légiósok teljesítménye mellett.

– Willian és Gustavo leigazolásával szakmailag és emberileg egyaránt jól jártunk. Viccesen azt szoktam mondani, hogy vettünk egy zsákbamacskát, amiből két oroszlán ugrott ki. Rajtuk kívül azokat a játékosokat szintén ki kell emelni, akik már régebb óta nálunk röplabdáznak, ugyanis ők is keményen dolgoznak az edzéseken, a meccseken pedig kihozzák magukból a maximumot.

– Vasárnap hosszú idő után ismét hazai környezetben szerepelhetnek. Mire számít a MAFC ellen?

– Nehéz dolgunk lesz, mivel a fővárosiak a legjobb négybe igyekeznek, ettől függetlenül szeretnénk egy kiélezett meccset játszani velük. Örülünk, hogy újra a DESOK-ban léphetünk pályára. Bízunk benne, hogy sok néző buzdít majd bennünket!