Fodor Antal: Az élcsapatokkal is felvehetjük a versenyt

A Debreceni Egyetem alakulata bravúros győzelemmel indított Budapesten, aztán kétszer is kikapott, ettől függetlenül biztató az összkép.

A DEAC férfi röplabdázói a felkészülés fontos állomásához érkeztek szombaton, hiszen ekkor álltak rajthoz a Kistext Kupán. Az első ellenfelünk a Kaposvár volt, és a mérkőzésen kis túlzással álomrajtot vettünk, hamar tekintélyes előnyre tettünk szert, ami nem fogyott el a játékrész végéig. A folytatásban jóval kiegyenlítettebb küzdelem zajlott a pályán, végül a Somogy megyeiek a kulcspillanatokban jobb megoldásokat választottak, így egalizáltak. A harmadik játszmában sokáig újra mi domináltunk, de a hajrá óriási csatát tartogatott, szerencsére a maratoni hosszúságú játékrészt sikerült megnyernünk, ezzel a meccset is behúztuk.

Ezt követően gyakorlatilag pihenő nélkül jött a Kistext elleni összecsapás, amelyet 3:0-ra elveszítettünk. A képet árnyalja, hogy a második etapban Willian picit megsérült, emiatt Fodor Antal vezetőedző a folytatásban pihentette őt. A végjátékban már a cseréink is szóhoz jutottak, és ugyan nem érhette őket komolyabb kritika, ennek ellenére a szépítés nem jött össze.

A zárómeccsen a Kazincbarcika következett, sajnos a találkozó első két felvonását elbuktuk, a harmadik szakaszban pedig mindkét tréner elkezdte rotálni az együttesét, a kispadról beszálló játékosok nálunk voltak meggyőzőbbek, emiatt a szépítés összejött.

A körbeverések miatt a negyedik pozícióban végeztünk, de ettől sokkal fontosabb, hogy értékes tapasztalatokkal gazdagodva hagyhattuk el a fővárost.

Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, a helyezésekből nem érdemes nagy következtetéseket levonni egy ilyen tornán. Nagyon örültünk a meghívásnak, mivel erős mezőnyben mérhettük le, hol tartunk jelenleg. Kiderült, hogy amennyiben a kulcsembereink hozzák azt a szintet, ami elvárható tőlük, még az élcsapatokkal is felvehetjük a versenyt. Az új játékosaink közül Marlon egyenletes és jó produkcióval rukkolt elő, mellette Bán Viktor szintén kiemelkedett a posztján, világossá vált, hogy vele még stabilabbá válhat a védekezésünk. Külön örülök az utánpótlásból felkerült Dorogi Máté játékának, pedig kicsit féltem, hogy ilyen vetélytársak ellen mire lesz képes, de megállta a helyét – összegzett Fodor Antal vezetőedző.

Együttesünk programjában szeptember 18-án egy miskolci megmérettetés szerepel, amelyen a házigazda mellett egy Szlovákiából érkező alakulat, valamint a Testnevelési Egyetem játékosai bizonyíthatnak.

A DEAC eredményei a Kistext Kupán:

DEAC-FINO Kaposvár 2:1
DEAC-Kistext 0:3
DEAC-VRCK 1:2

A Kistext Kupa végeredménye:

1. Kaposvár
2. Kazincbarcika
3. Kistext
4. DEAC