Fodor Antal: Maradt bennünk némi hiányérzet

A tapasztalt szakvezető szerint a Debreceni Egyetem alakulata a sorsdöntő szituációkból gyakran nem jött ki jól a MAFC elleni összecsapásokon.

Az előző héten véget ért a bronzcsata a férfi röplabda Extraligában. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó ütközet negyedik meccsén a MAFC 3:1-re legyőzte a DEAC-ot, ezzel a párharcot is 3-1-re nyerték a fővárosiak. Ugyan sajnos a dobogó nem jött össze, ennek ellenére Fodor Antal tanítványai történelmet írtak a negyedik pozícióval, hiszen klubunk férfi röpisei korábban még nem végeztek ilyen előkelő helyen az élvonalban.

Az utolsó mérkőzés is nagy küzdelmet hozott, végül ellenfelünk kicsit szerencsésebb volt, ennek is köszönhetően nyert – kezdte a visszatekintést Fodor Antal. – Az első szett sok fordulatot tartogatott, lehet, ha ezt megnyerjük, teljesen másképp alakul a folytatás, de ezt már sosem tudjuk meg. A MAFC két kubai légiósa, Reyes és Altunaga ezúttal is remek napot fogott ki, a kiváló teljesítményük pedig döntő faktornak számított. A párharc egyes kulcspillanataiban nem hoztunk jó döntéseket, ennek ellenére a MAFC egyszer sem mosott le minket a pályáról, így joggal reménykedtünk abban, hogy összejöhet a harmadik hely. Az lenne az igazságos, ha mindkét csapat megkapná a bronzot, mint például ökölvívásban, de tudom, hogy erre nincs lehetőség. Amennyiben a szezon előtt valaki felajánlja a negyedik pozíciót, valószínűleg gondolkodás nélkül elfogadtuk volna, ám most maradt bennünk némi hiányérzet. Ettől függetlenül büszke vagyok a srácokra, ugyanis az egész évben keményen dolgoztak ezért az eredményért – hangsúlyozta a tréner.

Magasra tették a játékosaink a lécet, így a szurkolók valószínűleg abban bíznak, hogy az új idényben hasonló menetelést láthatnak, ám Fodor Antal a realitások talaján szeretne maradni.

Már lehet hallani a klubok erősítési terveiről, a mögöttünk végző gárdák kerete is acélosabbá válhat. Ebből kiindulva nem ígérkezik egyszerű feladatnak a negyedik hely megőrzése, az előrelépés pedig még nagyobb bravúr lenne. Nálunk is zajlanak már a tárgyalások a fiúkkal, és biztosnak tűnik, hogy lesznek változások a csapat összetételében, ám konkrétumokat ebben a pillanatban még nem tudok mondani ezzel kapcsolatban – zárta mondandóját Fodor Antal.

Fotó: Derencsényi István