Fodor Antal: Minden játékelemben javulnunk kell

A tapasztalt vezetőedző szerint a Debreceni Egyetem alakulata a fáradtság miatt sokat hibázott a vasárnapi összecsapáson.

Eddig bővelkedett a fordulatokban a férfi röplabda Extraliga bronzcsatája. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcot múlt kedden a MAFC debreceni győzelemmel indította, majd pénteken a DEAC Budapesten nyert 3:0-ra. Aztán Fodor Antal tanítványai vasárnap távolabb kerültek a harmadik helytől, mivel 3:0-s vereségbe futottak bele a DESOK-ban.

Mindegyik szettben eléggé döcögős játékot produkáltunk. Az egész meccsen azt éreztem, hogy fásultak és fáradtak voltak a fiúk. Szellemileg és fizikálisan sem álltunk olyan szinten, ami kellett volna ezen a meccsen. A fővárosiakon is érezhető volt, hogy sokat kivett belőlük az előző meccs, ám mi jóval többet hibáztunk. Egyes labdamenetekben felesleges kockázatot vállaltunk. Sajnos a feladónk, Mikuláss Koch Marcell sem nyújtott olyan teljesítményt, amit elvárunk tőle. A sáncainkkal ezúttal nem tudtuk semlegesíteni a MAFC támadásait. Összességében azt lehet mondani, hogy megérdemelten nyert az ellenfelünk, de a harmadik játszma megmutatta, hogy még nem lefutott ez a párharc – nyilatkozta Fodor Antal. A tapasztalt tréner nem véletlenül emelte ki a harmadik játékrészt, hiszen ezt nagy csatában veszítették el Bagics Balázsék (28:30).

Csütörtökön a MAFC otthonában jön a negyedik felvonás, a meccs 20 órakor kezdődik. Amennyiben ezen a meccsen alulmarad Fodor Antal legénysége, akkor a MAFC a harmadik, a DEAC pedig a negyedik helyen végez. Abban az esetben, ha együttesünk nyer, vasárnap a DESOK-ban következik a mindent eldöntő ötödik ütközet.

Minden játékelemben javulnunk kell, bár egy ilyen hosszú csatában nehéz megjósolni azt, hogy mi lesz a következő mérkőzésen. Kérdés, hogy ezt a pár nap szünetet hogyan használják ki az együttesek. Az erőt adhat, hogy ebben az idényben már kétszer nyertünk a MAFC csarnokában, miért ne sikerülhetne ez újra? A vetélytársunk két kubai pontgyárosát úgy lehetne semlegesíteni, hogy a blokkjainkat az ütéseikre hegyezzük ki. Egyébként azok a játékosok, akiket sokat foglalkoztatnak, egy idő után többször hibáznak, ebben is bízhatunk – zárta mondandóját Fodor Antal.

Extraliga, a 3. helyért 4. mérkőzés
MAFC-BME-DEAC
2024. 04. 25. (csütörtök) 20.00, Pénzügyőr Sportcsarnok
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a MAFC-nak.

Fotó: Derencsényi István