Fodor Antal: színvonalasabb lesz a mostani idény

A tapasztalt vezetőedző abban reménykedik, hogy a Debreceni Egyetem alakulata többször is rácáfol a papírformára.

A DEAC férfi röplabdázói vasárnap megkezdik a szereplésüket az Extraligában. Fodor Antal tanítványai az első fordulóban a címvédő Pénzügyőr otthonában fognak vendégeskedni. Vasárnapi ellenfelünktől ugyan távozott a brazil Reffatti, aki az egyik húzóembernek számított az előző idényben, de Gacs Dániel vagy Dávid Csanád szerződtetése komoly erősítésnek számít.

“Úgy gondolom, a Pénzügyőr ebben a szezonban is a bajnokság egyik élcsapata lesz, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ismét aranyérmet szerez. Vetélytársunk keretében átlagon felüli képességekkel rendelkező játékosok szerepelnek, akik folyamatosan képesek a stabil teljesítményre. A papírforma alapján nincs reális esélyünk a győzelemre, de abban bízom, hogy meg tudjuk nehezíteni a hazaiak dolgát. Nagyon örülnék, ha esetleg egy szettet sikerülne ellopnunk” – nyilatkozta Fodor Antal vezetőedző.

Együttesünknél történtek változások a nyáron, ugyanis Hubicska Patrik és Csizmadia János máshol folytatja a karrierjét, a pótlásukat pedig házon belül próbáltuk megoldani.

“Mindkét játékos kulcsembernek számított, így kicsit gyengült a keretünk. Bátran építhetünk az utánpótlásunkra, hiszen az U21-es csapatunk az előző idényben szépen csillogó bronzérmet szerzett. A harmadik helyen záró alakulatból többen a felnőttekkel kezdték meg az alapozást, ami a terveink szerint sikerült. Sajnos a sérülések nem kerültek el minket, de bízom benne, hogy hamarosan mindenki hadra fogható lesz. A felkészülés alatt több tornán szerepeltünk, emellett edzőmeccseket is játszottunk. A tapasztalatok és a látottak alapján bizakodva várhatjuk a tétmeccseket” – hangsúlyozta rutinos trénerünk.

Az Extraligában idén nyolc gárda áll rajthoz, a DEAC mellett a Pénzügyőr, a Kazincbarcika, a Kaposvár, a KISTEXT, a Kecskemét, a Dunaújváros és a MAFC teheti le a névjegyét.

“A hírek alapján hat csapat kiemelkedik a mezőnyből. Nekünk valószínűleg a Dunaújvárossal kell megküzdenünk a kiesés elkerüléséért. Az erősebb vetélytársak ellen főleg a tisztes helytállás lehet a cél, de bízom benne, hogy képesek leszünk bravúrgyőzelmekre is. Az igazolásokat látva szerintem színvonalasabb lesz a mostani idény, mint az előző” – mutatott rá Fodor Antal, aki a fináléba a Pénzügyőrt és a Kaposvárt várja.

Extraliga alapszakasz 1. forduló
Pénzügyőr Sport Kft. – DEAC
2021. 10. 17. (vasárnap) 18:00, Pénzügyőr Sportcsarnok