Folytatódott a parádés sorozatunk

A Debreceni Egyetem együttesét a sereghajtó sem tudta lefékezni.

A DEAC női röplabdázói a tabella utolsó helyén álló Kistext otthonában zárták a hetet. Kuszkó Zsolt vezetőedző ezúttal csak tíz játékosára számíthatott, ennek ellenére egyértelmű favoritként várhattuk a meccset.

Esélyeshez méltóan kezdtük az összecsapást, az első szettben egyre nagyobb előnyre tettünk szert. A hazaiak nem igazán tudták megnehezíteni a dolgunkat, nekünk pedig a legtöbb megoldásunk bejött, így ezt a szakaszt tizenhét perc alatt lezártuk. A második felvonás egy picit szorosabb küzdelmet tartogatott, de ekkor sem kellett nagyon izgulnunk, ugyanis kézben tartottuk a meccset. A pontszerzés már biztossá vált a második szakaszt követően, de nem csak egy pontért utaztunk a fővárosba. A harmadik játékrész is egyoldalú küzdelmet hozott, így 54 perc alatt lezártuk az ütközetet.

“Sokkal egyszerűbb volt ez a mérkőzés, mint a tavalyi. Örülök, hogy a könnyű meccs hangulata nem vitte el a koncentrációnkat. Azt is fontos kiemelni, hogy végig a saját játékunkat tudtuk játszani. Az alapszakasz felénél tartunk, még két hónapunk van a kisebb-nagyobb hiányosságaink kijavítására. Jövő héten a Nyíregyházához megyünk. Ez a meccs is jó teszt lesz, hiszen kiderül, hogy az első fordulóhoz képest miben léptünk előre, valamint mikre kell nagyobb hangsúlyt fektetnünk” – összegzett Kuszkó Zsolt vezetőedző.

Együttesünk az előző hat összecsapását megnyerte a bajnokságban. Mátyus Pannáék jelenleg a tabella második helyén állnak.

NB II E-csoport
Kistext-DEAC 0:3 (6:25, 12:25, 7:25)