FONTOS MECCSEN GYŐZEDELMESKEDTÜNK

A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói a Dunaferrt látták vendégül szombaton délután. Fodor Antal együttese ugyan az első szettet elvesztette, de ezt követően már a DEAC akarata érvényesült. Csapatunk a Szolnok után a Fejér megyei alakulat skalpját is megszerezte.

A DEAC férfi röplabdacsapata a Mészáros Dömötörrel és Gebhardt Áronnal felálló Dunaferrt fogadta a röplabda NB I.-ben. Az első szett szoros küzdelmet hozott. Együttesünk sokat hibázott a nyitásoknál, ami megbosszulta magát, hiszen az újvárosiak ezt a periódust megnyerték. A második felvonásban sem adták olcsón a bőrüket a vendégek. Fodor Antal cserékkel próbálta felrázni a csapatát. Ádám András és Veres Bence szerencsére jó játékkal hálálta meg vezetőedzőnk bizalmát. Egy támadás után Tóth András maradt lent a földön, rutinos játékosunk a lábát fájlalta, de tudta folytatni az összecsapást. 19:19 után az újvárosiak már csak két pontot szereztek, így egyenlítettünk. A harmadik játszmában a DEAC dominált, 18:8-nál már tízzel vezettünk. A Fejér megyeiek ugyan közelebb zárkóztak (20:15), de a fordítás nem jött össze nekik. A viszonylag simán elbukott szett nem szegte Mészárosék kedvét, akik a negyedik játékrészben is tapadtak a hazaiakra. A szoros csata Mészáros rossz szervájával zárult, alakulatunk 3:1-es diadalával zárult a rangadó.

“Egy nagyon masszív riválist tudtunk legyőzni. Győzelmünk kulcsa a csapatmunka volt, minden játékos küzdött a társáért is. Örömteli, hogy egy ilyen szintet képviselő együttest fektettünk két vállra. Azt sem szabad elfelejteni, hogy idegenben szintén felül kellene múlni a dunaújvárosiakat. Reális esélyünk van a hatba kerülésre, ám ehhez jó formaidőzítésre lesz szükségünk” – nyilatkozta Fodor Antal vezetőedző.

“Számítottunk arra, hogy nagyon szoros mérkőzés vár ránk, és ez be is igazolódott, elég csak az első és a negyedik szett eredményére rápillantani. Akár az első játszmát is behúzhattuk volna, ám jókor jött ez a pofon, utána magabiztosabbá váltunk. Ebben az idényben most nyújtottuk a legjobb teljesítményt” – fogalmazott Hubicska Patrik, aki ponterős játékával fontos szerepet vállalt a győzelemből.

A DEAC a következő bajnokiját a Fehérvár ellen vívja jövő vasárnap a DESOK-ban.

NB I. B-csoport
DEAC-Dunaferr SE 3:1