Gáspár Krisztina: nem tudom elképzelni az életemet röplabda nélkül

A Debreceni Egyetem alakulatának játékosára sajnos műtét és hosszabb kihagyás vár.

A DEAC női röplabdacsapatának szurkolói nem csak a 3:0-s vereség miatt búslakodhattak vasárnap este. A Nyíregyháza elleni mérkőzés második szettjében Gáspár Krisztina maradt a földön. Játékosunk hangos zokogásából sejthető volt, hogy a nagy gond, és ezt sajnos a vizsgálatok is alátámasztották.

“Eleinte úgy tűnt, hogy csak az oldalszalagom szakadt el, ám az MRI-vizsgálat keresztszalag-szakadást mutatott ki, így műtét vár rám, de ennek az időpontját még nem ismerem. Jelenleg a lelki fájdalmam a nagyobb, ugyanis az alapozás minden edzésén részt vettem, ennek köszönhetően bizakodva vártam a szezont. Nem tudtam, hogy a testvérem kijön a hétvégi meccsre. Amikor megtörtént a baj, bejött a pályára, és ez rengeteget jelentett nekem. A csapattársaim nagyon kedvesek, gyakran érdeklődnek arról, hogy mi a helyzet velem. Mayer Flóra a lakótársam, ő igyekszik megkönnyíteni az életemet, de Mátyus Panna, Szabó Csenge és Árvai Vanessza szintén sokat segít. Az egyetemi oktatóim ahogy csak lehet, igyekszenek megkönnyíteni a helyzetemet, amiért hálás vagyok. Ez életem egyik legnehezebb időszaka, nem szeretem ezt a kiszolgáltattságot. Az operációt követően egyből kezdődik a rehabilitáció, amely során keményen fogok dolgozni azért, hogy a lehető leghamarabb visszatérjek a pályára, ugyanis nem tudom elképzelni az életemet röplabda nélkül! Azt megígérhetem, hogy a csapat összes hazai meccsére kilátogatok, és szurkolni fogok a csajoknak!” – szögezte le Gáspár Krisztina.

Kriszti pályafutásában eddig a súlyos sérülések szerencsére nem voltak gyakoriak.

“Még fiatalabb koromban elszakadt a bokaszalagom, emellett volt, amikor a vállam vagy a csuklóm fájt. Most tapasztalom meg először azt, hogy milyen nehéz, amikor az ember gyakorlatilag rá sem tud állni a saját lábára” – fogalmazott a hamarosan 21. születésnapját ünneplő játékosunk.