Győzni megyünk Nyíregyházára

A Debreceni Egyetem női röplabdacsapata a Hercules SE elleni diadal után a szomszédvár skalpját is meg akarja szerezni. Több játékosunk is nyíregyházi kötődésű, így emiatt speciális lesz a szombaton 18 órakor kezdődő találkozó.

A DEAC szempontjából jól kezdődött az új szezon, hiszen a Hercules SE-vel vívott meccsen még szettet sem veszített. Ellenben a nyíregyháziak a nyitányon nem bírtak a kispestiekkel, akik 3:0-ra diadalmaskodtak. Ettől függetlenül ellenfelünk nem adja majd ingyen a pontokat.

“Biztos vagyok benne, hogy szoros mérkőzés előtt állunk, ám reménykedem az újabb győzelemben” – hangsúlyozta Gosztola Réka. “Az előző idényben 2:0-ra is vezettünk a Nyíregyháza ellen, de a végén 3:2-re kikaptunk. Erre a találkozóra még mindig emlékszünk, mély nyomott hagyott bennünk, de most javíthatunk. Ellenfelünk mindig magas szintet képvisel, hiszen a játékosok nagyon hamar megismerkednek a röplabdával. Most is főleg fiatalok alkotják a nyíregyházi keretet, kíváncsi vagyok, hogy milyen teljesítményre lesznek képesek” – fogalmazott a 21 éves játékosunk.

Rékának speciális lesz a következő ütközet, hiszen a szabolcsi megyeszékhelyen él.

“Ez igaz, bár rajtam kívül több ember is nyíregyházi kötődésű. Jól ismerjük a hétvégi ellenfelünk vezetőedzőjét és a segítőjét. Nagyon örülök annak, hogy ismét láthatom azt az embert, akinél elkezdtem a röplabdázást” – mutatott rá Gosztola Réka.

Együttesünk az előző héten hosszú hónapok után vívhatott ismét bajnokit.

“Nagyon izgultunk, kicsit olyan érzésem volt, mint ha életünk első mérkőzését játszottuk volna. Sok ember jött ki a DESOK-ba, a buzdításból rengeteg erőt merítettünk. Akadtak hibák a játékunkban, ezeket korrigálnunk kell a folytatásban. Az új lányok sikeresen beilleszkedtek, így az edzések remek hangulatban telnek” – zárta mondandóját Gosztola Réka.

NB II Kelet A-csoport 3. forduló
FATUM Nyíregyháza-DEAC
2020. 10. 10. (szombat) 18:00, Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium

Fotók: Kuszkó Dominik