Győztes főpróba

A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói az Extraliga jövő heti rajtja előtt lejátszották az utolsó felkészülési mérkőzésüket. Fodor Antal játékosai a Miskolc elleni 3:2-es sikerrel hangoltak a kaposvári túrára.

Hubicska Patrik játékvezetőnek állt! Nem kell megijedniük a DEAC-szurkolóknak, hiszen a kiváló röplabdázó nem váltott szakmát, csak a fehérvári tornán összeszedett sérülése miatt új szerepben próbálta ki magát a csütörtöki edzőmeccsen. A miskolciakat egyébként ismerhettük, hiszen nemrég 3:1-es győzelmet arattunk ellenük.

A kezdőcsapatunkban a nyáron érkezett játékosok (F. Nagy Bence és Imre Tibor) is szerepeltek. Fodor Antal keze kicsit meg volt kötve, hiszen a fent említett Hubicska mellett többek között Tóth Andrásra, Bagics Balázsra és Magyar Tamásra sem számíthatott. Az első szett derekáig szoros küzdelmet láthatott a DESOK-ba kilátogató publikum, de a borsodiak egyre nagyobb előnyre tettek szert, végül 16:25-tel zárult ez az etap. A második játékrészben Csizmadia és Ádám András is lehetőséget kapott, a beállásuk pedig lendületet adott a DEAC-nak. 8:1-es előnyünknél időt kért a miskolci mester, az intelmei pedig hatottak, hiszen csökkent a távolság a csapatok között, végül Ádám pontjával egyenlítettünk (25:22).

A következő periódusban sok ki nem kényszerített hibát vétettünk, ennek köszönhetően megkönnyítettük ellenfelünk dolgát. Szoros végjátékot köszönhetően 25:23-ra mégis mi nyertük a harmadik szettet. Az összecsapás hátralévő részében már Magyar Tamás fújta a sípot. A negyedik felvonás alaphangját Kiss Imre egy ásszal adta meg, ennek ellenére a Miskolc szoros csatában kiharcolta az ötödik játszmát. A meccs hajráját remekül nyitottuk, 11:2-re is vezettünk már, a vetélytársunk pedig nem tudott “feltámadni”, csak az eredményen kozmetikázott kissé (15:8).

“Elég hektikus volt a teljesítményünk. Több szép dolgot láttam a fiúktól, de akadtak bosszantó hibák is. Sok tanulsággal szolgált a mérkőzés, a nyitásokban és a sáncokban egyaránt javulnunk kell. Sajnos a mérkőzésen Fazekas Balázsnak a dereka, míg Remete Lászlónak a hasfala húzódott meg, így a folytatásban nem erőltettük a szereplésüket. A többi hiányzót is figyelembe véve elég hézagos volt a csapat, ezzel szemben a Miskolcnál csak egy ember nem szerepelhetett. Bízom benne, hogy minél hamarabb az összes játékos egészséges lesz” – összegzett Fodor Antal vezetőedző.

A DEAC szeptember 18-án Kaposváron kezdi meg az Extraligát.

DEAC-Miskolc 3:2