Győztes lezárásban reménykedünk

Borók Orsolya szerint a Debreceni Egyetem csapata a szolnoki végjátékból is erőt meríthet.

Vasárnap befejeződik a küzdelem az NB II alsóházában. A DEAC női röplabdázói kilenc meccs után vezetik a tabellát, az elsőségüket a Szolnok elleni hazai bajnokin őrizhetik meg. A második pozícióban lévő Tisza-parti együttes hátránya csupán egy pont, így a rangadón lehetőségük nyílik az előzésre, bár ettől természetesen eltekintenénk.

“Nem lehet kérdés, hogy a három pont megszerzése a célunk, egyértelműen győzelemmel szeretnénk búcsúzni a szezontól – szögezte le Borók Orsolya. – Tisztában vagyunk azzal, hogy nem lesz ez egy könnyű mérkőzés, de ha mindenki ott lesz fejben, akkor jó esélyt látok a sikerre. Nyilván az első hely megtartása ugyancsak motivál bennünket. A keretbe csak tizennégy főt lehet nevezni, ebből kifolyólag nem léphet pályára mindenki az idényzárón” – mutatott rá a center.

Kuszkó Zsolt tanítványai bő egy hónappal ezelőtt már két vállra fektették a Tisza-partiakat. A 3:2-es diadalból Borók Orsi is alaposan kivette a részét.

“Nagyon kemény volt az a találkozó, az ötödik játszmában vesztes helyzetből álltunk fel, ez vasárnap is erőt adhat. Nagyon hajtottunk, úgy érzem, nekem ekkor ment a legjobban a játék, sikerült meghálálnom, hogy sok lehetőséget kaptam az edzőtől. Minden pontnak nagyon tudtunk örülni, ilyen mentalitás kell most is” – hangsúlyozta játékosunk.

Az alapszakaszban csak egy hajszál választott el bennünket a felsőháztól, ám végül a BVSC és a Kispest zárt az első két helyen. A bajnokság második fázisában bemutattuk, hogy magunk mögött hagytuk a történteket.

“Nagy törést jelentett az a Kispest elleni mérkőzés, amelyen eldőlt, hogy nem juthatunk a felsőházba. A rájátszásban úgymond könnyebb meccsek következtek, amelyeken mindenki játéklehetőséghez jutott, emellett már kicsit a következő bajnokságra is készülhettünk” – fogalmazott a 25 éves röplabdázó, aki hozzátette, az új idényben már az első edzéstől maximális koncentrációval kell küzdeniük azért, hogy elérjék a kitűzött célt.

NB II Kelet alsóház 10. forduló
DEAC-Szolnoki SPC
2021. 04. 25. (vasárnap) 18:00, DESOK – zárt kapuk mögött