Győztes rajt

A Debreceni Egyetem női röplabdacsapata a Hercules elleni mérkőzéssel indította a bajnokságot. Kuszkó Zsolt tanítványai 3:0-s győzelemmel kezdték az új szezont.

Meglehetősen szűk kerettel érkezett a Hercules SE vasárnap a DESOK-ba: ellenfelünk csupán hét embert tudott bevetni. A DEAC-ban a nyáron érkezett játékosok közül Péteri Vandára, Vass Vivienre és Ratkos Petrára is számíthatott Kuszkó Zsolt.

A meccs elején felváltva születtek a pontok, de az idő múlásával csapatunk egyre jobban belelendült. Mayer Flórát szenzációs blokkjai miatt lehetett dicsérni, Péteri egy ásszal vétette észre magát, míg Ratkos rafinált megoldásaira nem találták az ellenszert a vendégek. Riválisunk nem adta olcsón a bőrét, ennek ellenére sikerült megnyernünk az első szettet.

A második játékrészben Hajdu Anna lépett elő húzóemberré. Kuszkó Zsolt elkezdte frissíteni a csapatát, többek között Szabó Csengét is becserélte. Akadtak ugyan hibák a játékunkban, de nem ismertünk elveszett labdát, ezt a hozzáállást pedig gyakran vastapssal jutalmazta a DESOK-ba kilátogató publikum.

A harmadik játszma előtt a fővárosiak játékosa, Muhi Laura sárgát kapott. Ratkos Petra ebben a szakaszban azt is bizonyította, hogy nem csak kézzel, hanem lábbal is jól bánik a játékszerrel. Visszatérő játékosunk nem mindennapi megmozdulását szintén nagy üdvrivalgással honorálták a szurkolók. A DEAC végül 3:0-s diadallal kezdte a pontvadászatot.

“Ezt a mérkőzést látva bizakodva várom a folytatást. Nagyon jól éreztem magam a pályán. Hogy mit gondolok a feljutásról? Sokat kell ezért dolgoznunk és fejlődnünk, ám ebből bármi kisülhet. Szerencsére a beilleszkedéssel nem volt gondom, hiszen a lányok most is kedvesen fogadtak” – nyilatkozta csapatunk egyik legjobbja, Ratkos Petra.

“Kicsit simább meccsre számítottam. A legfontosabb célt, vagyis a győzelmet teljesítettük. A nyitásfogadásainkon lehet még javítani, valamint azokat a szituációkat kellene elkerülnünk a folytatásban, amelyekből mi csinálhatnánk pontot, de valami apróság miatt mégsem tudjuk ezt megvalósítani” – fogalmazott Kuszkó Zsolt vezetőedző.

A lányok szombaton Nyíregyházán vendégeskednek, az összecsapás 18 órakor kezdődik.

NB II Kelet A-csoport 2. forduló
DEAC-Hercules SE 3:0 (25:23, 25:19, 25:20)

Fotók: Kuszkó Dominik