Harmadszor is legyőznénk a Miskolcot

Mátyus Panna szerint jó védekezéssel és pontos nyitásokkal diadalmaskodhat a Debreceni Egyetem csapata.

A DEAC női röpisei kis túlzással az ismeretlenbe ugrottak fejest az előző héten, hiszen nem sok információjuk volt a KISTEXT együtteséről. Most kedvezőbb helyzetben vannak Kuszkó Zsolt tanítványai, ugyanis a következő riválissal, a Miskolccal már kétszer találkoztak az alapszakaszban. Mayer Flóráék a DESOK-ban és idegenben is 3:1-re diadalmaskodtak, így ők várhatják jobb előjelekkel a vasárnap 16 órakor rajtoló mérkőzést.

“Korábban szerepeltem az MVSC-ben, jól ismerem a miskolci lányokat – kezdte a beszélgetést Mátyus Panna. – Vetélytársunkat fiatal és gyors röplabdázók alkotják, akik ellen például az ejtésekkel nem sokra mennénk, inkább keményen kell megütnünk a labdákat. Emellett stabil védekezéssel és pontos nyitásokkal lehet esélyünk a győzelemre. Kiegyenlített mérkőzésre készülünk, szerintem jelenleg nincs nagy különbség a csapatok között. Sok múlik majd azon, hogy melyik gárda tud a kritikus pillanatokban jobban összpontosítani. Ratkos Petra még mindig sérült, így rá nem számíthatunk, és Szabó Csenge sem tud elutazni velünk. Elkeseredtem, amikor biztossá vált, hogy nem juthatunk fel, de már túltettem magam ezen. A Kispest elleni hazai vereséget követően eléggé összezuhantunk, ám azóta mentálisan sokat léptünk előre. Úgy gondolom, hogy az új idényben ismét megpróbálhatjuk kiharcolni az NB I-be kerülést” – hangsúlyozta 20 éves játékosunk.

A cívisvárosi lányoknak az alsóház első kanyarjában nem okozott különösebb problémát a KISTEXT legyőzése. Mátyus Panna a 3:0-s diadal során bombaerős nyitásaival okozott kellemetlen pillanatokat a fővárosiaknak.

“A nyitásaimra mindig igyekszem odafigyelni, hiszen ezekkel kis túlzással potyapontokat szerezhetek a csapatnak. A feladásokon lehet javítanom, ám szerintem nem nyújtottam rossz teljesítményt. Kellemetlen stílusban játszott a KISTEXT, így nehéz volt ellene röplabdázni. Gyakran szabálytalan érintések csúsztak be a budapestiek játékába, ám a játékvezetők mégsem ítélték meg ezeket a pontokat nekünk. Jó hangulatban tettük a dolgunkat, és szerintem ebből az összecsapásból is tanulhatunk. Az biztos, hogy a győzelem ellenére nem ez volt a legkiemelkedőbb meccsünk” – vallotta be Mátyus Panna.

NB II Kelet alsóház
Miskolci VSC-DEAC
2021. 02. 28. (vasárnap) 16:00, Herman Ottó Gimnázium – zárt kapuk mögött