Három ponttal térhetünk haza

A Debreceni Egyetem alakulata két vállra fektette a sereghajtó Kistextet, amely továbbra is nyeretlen ebben a szezonban.

A DEAC férfi röplabdázói az utolsó helyen szerénykedő Kistext csarnokában vizitáltak vasárnap este. Talán a többség Fodor Antal legénységét tartotta az összecsapás esélyesének, de akadtak problémák a csapatunknál, Bagics Balázs a combsérülése miatt liberóként léphetett pályára, így Bán Viktor ütőként jutott szóhoz. Emellett az is nehezítő körülménynek számított, hogy a vállával bajlódó Marlon ugyan bekerült a keretbe, ennek ellenére nem vethette be őt a trénerünk.

A meccs elején nem alakult ki számottevő differencia a két gárda között. Aztán Willian két ászával, valamint Bán és Gustavo pontjaival kicsit meglógtunk (10:14). Időt kért a budapestiek mestere, akinek hatottak az intelmei, mivel kicsit később újra egál állt az eredményjelzőn (16:16). Ezt követően ismét Willian rázta meg magát, illetve Remete László sánca után is örülhettünk. Eleinte úgy tűnt, hogy nem hoz nagy izgalmakat a végjáték, aztán néhány hibával megnehezítettük a saját dolgunkat. Szerencsére rendeztük a sorainkat, Gustavo kiváló nyitása zárta ezt a periódust.

A második játszmában sokáig fej fej melletti küzdelmet láthatott a publikum. Egy 5:1-es sorozatot produkált az ellenfelünk, ennek köszönhetően érett az egyenlítés. Fodor Antal magához hívta a tanítványait, de a rövid pauza nem törte meg a Kistext lendületét, amely végül Makarov ütésével tett pontot ennek a periódusnak a végére.

A harmadik szakaszt kiválóan indítottuk, 6:1-re vezettünk, amikor Oleksandr Gutov cserékkel próbálta felrázni alakulatát, többek között egykori húzóemberünk, Fazekas Balázs is szóhoz jutott. A változtatások nem igazán hoztak fordulatot, Kiss Imre megoldásával közel kerültünk a közte tízhez (9:18). Bár néhány malőr becsúszott, de a szettgyőzelmünk nem forgott veszélyben.

A negyedik játékrészben Gustavo vette vállára a csapatot, kubai légiósunk zsinórban háromszor tört borsot a hazaiak orra alá (4:11). Nem adták fel a fővárosiak a küzdelmet, folyamatosan közelítettek, majd Mihucznak hála átvették a vezetést (19:18). Játszmalabdája is volt vetélytársunknak, de ezzel nem élt, Kiss Imre ászával pedig begyűjtöttük a három pontot.

Extraliga 7. forduló
Kistext JP Auto Mercedes-DEAC 1:3 (22:25, 25:19, 18:25, 24:26)