Három ponttal tértünk haza Nyíregyházáról

A Debreceni Egyetem női röplabdacsapata a második akadályt is sikerrel vette. Kuszkó Zsolt tanítványai a nyíregyháziakat győzték le 3:0-ra, így a Kispesthez hasonlóan hat egységgel rendelkeznek.

A DEAC a Hercules SE elleni diadal miatt bizakodva, de nem elbizakodottan várhatta a szomszédvár elleni rangadót. Ellenfelünk rajtja nem sikerült valami jól, hiszen a Kispesttől 3:0-ra kapott ki.

Együttesünk több tagja nyíregyházi kötődésű, így ebből a szempontból is pikásnak ígérkezett a szombati összecsapás. Az első szett “hosszabbításban” dőlt el, szerencsére a kulcsmomentumok során lányaink koncentrációja a helyén volt, ennek köszönhetően megszereztük a vezetést. A nyíregyháziak a második játszmában sem könnyítették meg a dolgunkat, de a lélektanilag fontos pillanatok során a DEAC bizonyult ismét higgadtabbnak, így egy lépés választotta el a diadaltól. A harmadik felvonás során már nagyobb differencia alakult ki az együttesek között, végül Péteri Vandáék a második bajnokijukat is 3:0-s sikerrel zárták.

Csapatunk két fordulót alatt hat pontot szerzett. Október 18-án a DVTK-t fogadjuk a DESOK-ban, az összecsapás 11 órakor kezdődik.

NB II Kelet A-csoport
FATUM Nyíregyháza-DEAC 0:3 (25:27, 22:25, 17:25)