Hátrányból folytathatjuk az elődöntőt

A Debreceni Egyetem alakulata nagyot küzdött az esélyesebbnek tartott székesfehérváriak csarnokában, de így sem jött össze a bravúr.

A DEAC férfi röplabdázói nem pihenhettek húsvéthétfőn, hiszen a MÁV Előre Foxconn otthonában megkezdték az Extraliga elődöntőjét. A kezdőcsapatunkba bekerült az a Mikuláss Koch Marcell, akit az előző héten szerződtettünk. Fodor Antal tanítványai az alapszakaszban egyébként itthon és idegenben is 3:0-s vereséggel zárták a Fejér vármegyeiek elleni meccset.

Új feladónk első pontjára nem kellett sokat várni, fifikás megoldása után 1:2 szerepelt a kijelzőn. Ezt követően mindkét oldalon sok elrontott nyitást jegyezhettünk fel, így eleinte egyik gárda sem tudott meglépni. Aztán a hazaiak tudtak újítani, ennek köszönhetően ötre duzzadt a hátrányunk (14:9). Nem tört meg minket ez a gyengébb periódus, ezt jelzi, hogy Willian vezérletével fordítottunk (15:17). Brazil kulcsemberünk rövid idő alatt négy ásszal lepte meg a székesfehérváriakat. Sajnos a végjátékban ismét többet hibáztunk, mint vetélytársunk, így az első szettet elveszítettük (25:22).

A második játékrészt meggyőzőbben indítottuk, Marlon villanásával már 6:3-ra vezettünk. A hazaiak a jó kezdésünkre egy 5:0-s sorozattal reagáltak, ennek köszönhetően pedig hamar fordult a kocka (8:6). Nem sokkal később ismét Williant lehetett dicsérni kiváló nyitásai miatt, dél-amerikai légiósunk a második periódus derekán már hét ásszal rendelkezett (11:12). Ezúttal egy 4:0-s szériával fordított ellenfelünk, ez a szakasz pedig meghatározta a folytatást. A végjátékban Christian Janke tolta a fehérváriak szekerét, az amerikai két kiváló nyitásával zárult ez a játszma (25:21).

A harmadik etapban gyakorlatilag végig futnunk kellett az eredmény után, sajnos ekkor már sokszor meggyűlt a bajunk a szervákkal is. Ezzel szemben a riválisunk a szerencsével sem állt hadilábon, elég arra gondolni, hogy Bagics Balázs egyik nyitását Pesti Marcell lábbal fogadta, majd az akciót is befejezte (15:11). Az egész találkozón kiváló teljesítményt nyújtó Redjo Koci a találkozó végén sem fukarkodott a pontokkal. Végül a második meccslabdát Ambrus Bence beütötte, ezzel a Fehérvár várhatja jobb helyzetből a folytatást.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc második felvonását csütörtökön 20 órától rendezik meg a DESOK-ban.

Extraliga-elődöntő 1. mérkőzés
MÁV Előre Foxconn-DEAC 3:0 (25:22, 25:21, 25:19)

Fotó: Szolnoki László