Hátrányból folytathatjuk

A Debreceni Egyetem alakulata pénteken hazai környezetben javíthat.

A DEAC férfi röplabdázói kedd este a Kecskemét csarnokában folytatták a küzdelmet az Extraliga ötödik helyéért. A párharcot a hírös városiak kezdték győzelemmel, de Fodor Antal tanítványai szombaton a DESOK-ban egyenlítettek.

Meggyőzőbben startolt az ellenfelünk ma, nálunk több hiba is becsúszott (5:1). A folytatásban sokáig magabiztosan őrizte a fórját a házigazda, Fodor Antal 15:9-nél kért időt. A rövidebb pauzát követően megkezdtük a felzárkózást, Remete László blokkjával már csak kettő volt a hátrányunk (16:14). Ezt követően Willian villogott, így még inkább megközelítettük riválisunkat (21:20). Végül a hajrá Nagy József tanítványainak sikerült jobban.

A második játszma elején mi domináltunk, Willian egy ásszal is jelentkezett (2:6). A kecskemétiek egy 4:0-s sorozattal rukkoltak elő, ennek köszönhetően 6:6-nál kezdődhetett minden elölről. Kicsit később Argilagosék ismét zsinórban négy pontot termeltek, ezzel meglógtak (18:13). A hátralévő időben nem sikerült eltüntetnük a különbséget (25:20).

A harmadik szettet hatékonyabban indította a Kecskemét, trénerünk 7:3-nál unta meg a látottakat. A kisebb tanácskozás során elhangzott intelmek hatottak, mivel Willian bombájával már nálunk volt a fór (14:15). Aztán kiegyenlített küzdelmet láthatott a publikum, nagyobb differencia nem alakult ki. Az első kecskeméti meccslabdát még hárítottuk, ám Fundora lezárta az ütközetet.

Pénteken jön az újabb fejezet, ekkor itthon egalizálhatunk.

Extraliga 5. helyért, 3. mérkőzés
Kecskeméti RC-DEAC 3:0 (25:21, 25:20, 25:23)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a Kecskemétnek.

Fotó: Papp Attila