Hoztuk a kötelezőt

A Debreceni Egyetem női röplabdázói a sereghajtó VRCK otthonában vizitáltak péntek este. A meccs esélyesének a DEAC számított, és együttesünk igazolta a várakozásokat, hiszen 3:0-ra diadalmaskodott.

A DEAC női röplabdacsapata Kazincbarcikán fejezte be az alapszakaszt. Kuszkó Zsolt még a meccs előtt elmondta, hogy ezúttal sem tud teljes kerettel kiállni a debreceni egylet. Többek között Tóth Kitti, Hajdu Anna, Szabó Csenge és Bancsi Judit sem lépett pályára ilyen-olyan okok miatt. A hiányzók ellenére is bizakodva várhattuk az összecsapást, hiszen ellenfelünk nem tudott még diadalmaskodni a mostani szezonban, sőt, szettet is csak egy alkalommal tudott nyerni a Diósgyőrrel vívott találkozón.

Szerencsére nem ezen a mérkőzésen tört meg a VRCK negatív sorozata. Lányaink már az első szettben bizonyították, hogy nem akarnak előzékeny vendégek lenni, ebben a periódusban csupán tizenhárom pontot engedtünk a házigazdának. A második játszmában sem láthattak szoros küzdelmet a nézők, ezt a periódust 25:11-re húztuk be. A harmadik etapban a barcikaiak erejéből csupán négy egységre futotta. A DEAC magabiztos győzelemmel zárta a bajnokság első szakaszát. Együttesünk a hatodik helyen végzett, tizenhat meccsből hatot sikerrel vívtunk meg, tíz alkalommal pedig vesztesen hagytuk el a játékteret.

NB II Női Bajnokság Kelet B-csoport
VRCK-DEAC 0:3 (13:25, 11:25, 4:11)