Idegenben is két vállra fektettük a Pénzügyőrt

A Debreceni Egyetem alakulata megint elbírta azt, hogy sérülések miatt nem lehetett teljes a kerete.

A DEAC férfi röplabdacsapata a Pénzügyőr otthonában vizitált az Extraliga szombati játéknapján. Fodor Antal tanítványai erőt meríthettek abból, hogy novemberben 3:0-ra verték a fővárosi együttest a DESOK-ban. Az őszi diadal ellenére azért nem várt sétagalopp a játékosainkra, főleg annak tükrében, hogy sérülés miatt Tóth András, Kiss Imre és Bán Viktor ezúttal sem léphetett pályára.

A meccs eleje a hazaiaknak sikerült jobban, aztán Bagics Balázs ászával először átvettük a vezetést, majd Marlon duplázta meg a fórunkat (8:10). Willian és Pavliuk is megkezdte a pontok termelését, ukrán légiósunk kiváló nyitása után már 14:19 szerepelt az eredményjelzőn. Szerencsére az első szett hajrája is úgy alakult, ahogy reméltük, így előnyös helyzetből várhattuk a folytatást (18:25).

A második játékrész sok fordulatot tartogatott. Viszonylag hamar nagyobb hátrányba kerültünk (8:4), de nem sokkal később fordítottunk (10:11). Ezt követően egyik gárda sem tudott igazán meglógni, ám a végjátékban főleg Kovács Zoltán és Kiss Dániel villogott, emiatt ezt a periódust a budapestiek húzták be.

A harmadik etap alaphangját egy 5:1-es sorozattal adtuk meg, Jókay Zoltán időkéréssel próbálta megtörni a lendületünket. A kisebb pauza után sem engedtük ki a kezünkből az irányítást, sokáig úgy festett, hogy simán megnyerjük ezt a játékrészt. Aztán a házigazda megkezdte a felzárkózást, ám szerencsére a fordítás nem jött össze neki (23:25).

A negyedik periódus egy ideig olyan forgatókönyv szerint zajlott, amely a PSE-nek volt megfelelő. 14:11 után egy 4:0-s szériával rukkoltunk elő, ezzel pedig először volt nálunk a fór ebben a játszmában. A folytatásban nem igazán lehetett megtippelni, hogy melyik gárda örülhet a szett végén. Végül Willian és Pavliuk vezérletével nekünk jött ki jobban a lépés, így bezsebeltük a három pontot. Ezzel a sikerrel közelebb kerültünk ahhoz, hogy az alapszakaszt az első négy között zárjuk. Ez azért lenne fontos, mert így a negyeddöntőben pályaelőnyünk lehetne.

Extraliga
PSE-DEAC 1:3 (18:25, 25:19, 23:25, 22:25)

Fotó: Szolnoki László