Imre Tibor: szeretnénk kiharcolni a bennmaradást

A négyes ütő szerint a Debreceni Egyetem alakulatának több szempontból is nehéz dolga lesz.

Férfi röplabdázóink augusztus elején kezdték el az alapozást az új idényre. Fodor Antal tanítványainak bőven lesz idejük a taktika tökéletesítésére, hiszen az Extraliga csak október közepén rajtol el. Együttesünk egyébként “belehúzott”, mivel az első fordulóban a címvédő Pénzügyőr otthonában fog vendégeskedni. A DEAC a tervek szerint szeptember közepén a Miskolc elleni edzőmeccsen kaphat képet először arról, hogy hol is tart a munkában. Ezt követően Kazincbarcikán állhat rajthoz egy felkészülési tornán, ahol szintén értékes tapasztalatokkal gazdagodhat.

“Sok sportolóhoz hasonlóan a felkészülés nekem sem a kedvencem, de tisztában vagyok azzal, hogy fontos ez az időszak a profi sportban. A munkát kis túlzással az alapoktól kezdtük, például jelenleg olyan gyakorlatokat végzünk, amelyekkel a labdabiztonságot hozhatjuk vissza, emellett az erőnlétünket fejlesztjük. Több fiatal tehetség csatlakozott a keretünkhöz, róluk csak pozitívumokat tudok mondani. Tar Kristóf és Veres Bence akár már a következő szezonban fontos szerepet tölthet be a csapatban. Ugyan a bajnoki rajtig még két szűk hónap van hátra, ennek ellenére várom már a tétmeccseket. A nyáron kulcsemberek távoztak tőlünk, emellett az ellenfeleink jól erősítettek, így nehéz dolgunk lesz, ettől függetlenül szeretnénk kiharcolni a bennmaradást” – nyilatkozta Imre Tibor.

22 éves röplabdázónknak a szünet nem a láblógatásról szólt, hiszen F. Nagy Bencével strandröplabda-tornákon szerepelt.

“A Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokságon és a hajdúnánási viadal több állomásán is szép eredményeket értünk el. Meccsről meccsre egyre jobb összhang alakult ki közöttünk, így valószínűleg jövőre újra közösen indulunk a megmérettetéseken. Hasznos volt a strandröpi, hiszen adott egy jó alapot, emiatt nem a nulláról kezdtem el a felkészülést. A sikerekből pedig kellő motiációt meríthetek a munkához” – zárta mondandóját Imre Tibor.