Indul a küzdelem az ötödik pozícióért

A Debreceni Egyetem női röplabdázói vasárnap este 18 órától megkezdik a szereplésüket az 5-9. helyért zajló rájátszásban, Kuszkó Zsolt alakulata a Miskolcot fogadja a DESOK-ban.

Nem lesz ismeretlen számunkra a Miskolci VSC, hiszen a pontvadászat első szakaszában ugyanabban a csoportban szerepeltek a borsodiak, mint a DEAC. Ellenfelünk november 30-án saját közönsége előtt 3:1-re diadalmaskodott, míg három héttel ezelőtt Kerekes Attila tanítványai 3:2-re múlták felül az együttesünket a csarnokunkban.

“A MEFOB nem a terveink szerint alakult, bízom benne, hogy a hétvégén fel tudunk állni a padlóról” – kezdte a beszélgetést Gégény Flóra. “A bajnokságban szerintem minden csapat verhető egy kis szerencsével és nagy lelkesedéssel. Ez igaz az MVSC-re is, hiszen csupán két ponttal szerzett tőlünk többet az alapszakaszban. A miskolciakkal eléggé hullámzó meccseket játszottunk, de sikerült szetteket nyernünk, hazai környezetben kettőt is. A jó momentumokra kell építenünk vasárnap este. Szerencsére a sérüléssel és betegséggel bajlódó játékosaink is elkezdtek felgyógyulni. Jelen állás szerint csak egy hiányzónk lesz” – hangsúlyozta 23 esztendős röplabdázónk.

A pontvadászat első szakaszában hat meccset “húztunk be”, emellett tíz alkalommal vesztesen hagytuk el a játékteret. Ennek a mérlegnek köszönhetően a hatodik helyet kaparintottuk meg a táblázaton.

“Nem sokkal csúsztunk le az ötödik pozícióról. Szerintem a helyezés mellékes abból a szempontból, hogy a rájátszást tiszta lappal kezdjük. Sajnos eléggé ingadozó a teljesítményünk, de ennek az okát még nem tudjuk pontosan. Voltak biztató meccseink, amiből profitálhatunk a folytatásban. Természetesen szeretnénk minél előkelőbb helyen végezni, ám ezt csak akkor tudjuk elérni, ha stabilabb teljesítményt nyújtunk” – mutatott rá Gégény Flóra.

NB II Kelet rájátszás 5-9.
DEAC-Miskolci VSC
2020. 03. 01. (vasárnap) 18:00, DESOK

'.$category->name.''; }?>