Ismét megtréfálnánk a MAFC-ot

A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói Budapestre utaznak a nemzeti ünnepen. Fodor Antal együttese a MAFC otthonában lép pályára vasárnap 18 órától. A DEAC bő egy hónappal ezelőtt már két vállra fektette a fővárosi riválist, és Csizmadia Jánosék ezt a bravúrt szeretnék megismételni.

Tabellaszomszédok csatájával folytatódik a küzdelem a hét utolsó napján az Extraligában: a hatodik helyen tanyázó MAFC az ötödik pozíciót birtokló DEAC-ot fogadja. A MAFC eddig kétszer hagyta el győztesen a játékteret, a Kaposvárt és a Kazincbarcikát is hazai környezetben fektették két vállra Nagy Péter tanítványai. A vezetőség elégedett egyébként a tréner munkájával, amit bizonyít, hogy meghosszabbították Nagy szerződését.

“Februárban már sikerült meglepnünk a MAFC-ot, hiszen 3:2-re nyertünk. A fővárosiak valószínűleg tanultak abból az összecsapásból, és biztosan nem vesznek minket félvállról. A győzelmünk során teljes kerettel tudtunk kiállni. A 3:1-es diadalra is lett volna esélyünk. Csoma Krisztián sok nehézséget okozott nekünk a DESOK-ban, az ő kikapcsolása fontos lesz a hétvégén. Szerintem kiegyenlített lesz a vasárnapi bajnoki, amelyet a pillanatnyi forma dönthet el” – nyilatkozta Csizmadia János.

Szerdán a koronavírus terjedése miatt veszélyhelyzetet vezettek be Magyarországon, ami érinti a sportéletet is. A döntésnek köszönhetően a meccsek zömét zárt kapuk mögött rendezik meg, és ez lesz érvényes a MAFC-DEAC ütközetre is.

“Kicsit meglepett a hír, de abszolút érthető lépésnek tartom. Kicsit sajnálom, hogy a feleségem és a gyermekeim ezúttal nem tudnak a helyszínen szurkolni nekem” – mondta rutinos játékosunk.

A cívisvárosi röplabdázók az előző fordulóban ugyan 3:0-s vereséget szenvedtek a címvédő Vegyésztől, de a barcikaiaknak nem volt olyan könnyű dolguk, mint azt az eredmény sugallja.

“Számomra különleges volt ez a meccs, hiszen a Kazincbarcikában nevelkedtem. Nem vallottunk szégyent, az első játszmában szettlabdánk is volt, de egy kicsit hadilábon álltunk a szerencsével. Szoros küzdelemre késztettük a profi játékosokat felvonultató ellenfelünket. Sokat elárul, hogy a Barcikában gyakorlatilag végig a kezdőjátékosok szerepeltek” – mutatott rá Csizmadia János.

NB I Extraliga
MAFC-BME-DEAC
2020. 03. 15. (vasárnap) 18:00