Itthon javíthatunk

Molnár Panna szerint a Debreceni Egyetem alakulata többek között abból is erőt meríthet, hogy az éllovastól elcsent egy játszmát.

A DEAC női röplabdázói az utóbbi hetekben kisebb gödörbe kerültek az NB II-ben, ennek köszönhetően visszacsúsztak a tabellán a hatodik helyre. Kuszkó Zsolt tanítványai szombaton a második Palota ellen javíthatnak a mérlegükön, bár ez nem ígérkezik könnyű feladatnak. Érdekesség, hogy csapatunk egy hónap után játszhat újra bajnokit a DESOK-ban.

Szerintem egy rendkívül színvonalas meccset láthat majd a közönség, mivel a Palota az éllovas szegediekhez hasonlóan egy felkészült és feltörekvő gárda. Szegeden egy szettet megnyertünk, erre építhetünk holnap is. Amennyiben mentálisan rendben leszünk, valamint kihozzuk magunkból a maximumot, akkor meglephetjük a fővárosiakat. Az előző héten Kecskeméten maradtunk alul 3:0-ra, de ezen már túltettük magunkat. Sajnos most rossz sorozatban vagyunk, de azon dolgozunk, hogy visszatérjünk a helyes útra. Nagyon örülünk annak, hogy hosszú idő után végre ismét hazai környezetben bizonyíthatunk. A héten nem lehetett panasz az edzésmunkánkra, ez pedig bizakodásra adhat okot – nyilatkozta Molnár Panna.

A Szolnokkal vívott összecsapáson súlyosan megsérült Hajdu Anna, akinek a kiesése nagy érvágás.

Ez valóban így van, hiszen ő az egyik kulcsemberünk, de próbáljuk megtalálni nélküle a legjobb felállást. Amiben tudunk, igyekszünk segíteni Annának, és adjuk neki az erőt a felépüléshez. Ugyan szűkebb a keretünk, de úgy gondolom, ezzel megbirkózunk, jó erőállapotban vagyunk – mutatott rá fiatal liberónk.

NB II Keleti csoport
DEAC-Palota RSC
2022. 11. 26. (szombat) 14:00, DESOK

Fotó: Derencsényi István