Itthon sem bírtunk a székesfehérváriakkal

A Debreceni Egyetem alakulata fontos momentumokban hibázott, ezért a szettgyőzelem sem jött össze.

A DEAC férfi röplabdacsapata csütörtök este a DESOK-ban folytatta a MÁV Előre Foxconn elleni elődöntőt az Extraligában. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc első felvonásán a székesfehérváriak 3:0-ra nyertek hazai környezetben húsvéthétfőn.

A 20 órás kezdés ellenére sokan kilátogattak a mai találkozóra, így a hangulatra nem lehetett panasz. A vendégek kezdtek meggyőzőbben (2:5). Aztán többek között Willian és Kiss Imre ászának is köszönhetően egyenlítettünk (6:6). Sajnos az örömünk hamar elillant, mivel ellenfelünk egyre tekintélyesebb fórra tett szert. 8:13-nál Fodor Antal időkéréssel próbálta megtörni a Fejér vármegyeiek lendületét. A kisebb pauzát követően több elrontott nyitással nehezítettük meg a saját dolgunkat. Egyre tekintélyesebb különbség alakult ki, végül 14:25-ös eredménnyel zárult ez a játékrész.

A második etap első percei úgy alakultak, ahogy reméltük, Willian remek szervája után 5:1 szerepelt a kijelzőn. A fehérváriak fokozatosan dolgoztak le a hátrányukat, majd egy blokknak hála már náluk volt a fór (11:12). Ezután szoros küzdelmet láthattak a lelkes drukkerek, egynél nagyobb differenciát sokáig nem jegyezhettünk fel. Koci hibás nyitása miatt 21:21-re módosult az állás. A játszma végjátékában több megingásunk akadt, ezek pedig nem fértek bele (21:25).

A harmadik felvonásban ismét meggyűlt a bajunk a nyitásokkal. Fodor Antal cserékkel próbálta felrázni a csapatunkat: Veres Bence és Bakóczy András is bizonyítási lehetőséget kapott. A módosítások ellenére egyre nehezebbé vált a helyzetünk, Pesti pontjával már hattal vezettek a vendégek (12:18). Egy 7:1-es sorozatnak hála egalizáltunk, így felcsillant a szépítés esélye. Sajnos a kulcspillanatokban ismét meginogtunk, a meccs végére Fazekas Balázs tett pontot egy ásszal. Érdekesség, hogy ő korábban együttesünket erősítette.

A párharc vasárnap Székesfehérváron folytatódik. Amennyiben a hétvégén sem tudunk nyerni, akkor a bronzéremért küzdhetünk meg a folytatásban.

Extraliga-elődöntő 2. mérkőzés
DEAC-MÁV Előre Foxconn 0:3 (14:25, 21:25, 20:25)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-0-ra vezet a MÁV Előre Foxconn.

Fotók: Szolnoki László