Jöhet a happy end

Hubicska Patrik elárulta, a Debreceni Egyetem csapatának le kell fékeznie a fehérváriak kubai légiósát.

A hétvégén jön az utolsó epizód az Extraliga kvalifikáló kör mostani évadában. A bennmaradást már korábban kiharcoló DEAC férfi röplabdázóira a papírforma alapján happy end vár a Fehérvár elleni mérkőzésen, de azért nem lehet félvállról venni a riválist, amely a következő idényben az NB I-ben szerepelhet. A Fejér megyeiek március végén már a DESOK-ban is okoztak kellemetlen pillanatokat Fodor Antal tanítványainak, akik ennek ellenére is nyertek 3:1-re.

“Nem szabad lebecsülni a fehérváriakat, ennek ellenére győzelemmel akarjuk befejezni a szezont – szögezte le Hubicska Patrik. – Hazai pályán már megtapasztaltuk, hogy ha kevésbé agresszívan játszunk, és kihagy a figyelmünk, megnehezíthetik a dolgunkat. Ellenfelünk egyik legjobbja a kubai Salazar, az ő kikapcsolása fontos feladatnak ígérkezik. Ha minden ideálisan alakul, a harmadik helyen zárhatjuk az Extraliga kvalifikáló kört, ez is növeli a motivációnkat. Az utóbbi időben sajnos elég hullámzóan röplabdáztunk, bízunk benne, hogy ezúttal egyenletesen jó teljesítménnyel rukkolunk elő. Mostanság a végjátékokban kevésbé tudunk megfelelően koncentrálni, de igyekszünk ezen változtatni” – nyilatkozta egyik pontgyárosunk.

Együttesünk az alapszakaszban csupán a Dunaújvárost múlta felül, de a rájátszásban már sokkal több sikerélményben volt része.

“A bajnokság első szakaszában a sérülések megtizedelték a csapatot, nekem is ki kellett hagynom több összecsapást. A legfontosabb célt, vagyis a bennmaradást teljesítettünk, ennek fényében nem lehetünk elégedetlenek. Abban bíztam, hogy az Extraliga kvalifikáló körben megcsíphetjük a második pozíciót, így pici hiányérzet azért marad bennem” – zárta mondandóját Hubicska Patrik.

Extraliga kvalifikáló kör 10. forduló
MÁV ELŐRE Bericap-DEAC
2021. 04. 17. (szombat) 16:00, Güntner Aréna Tata – zárt kapuk mögött

Fotók: Derencsényi István